sâmbătă, iulie 27, 2024
AcasăInternaționalFAO: Milioane de persoane riscă să fie afectate de malnutriție din cauza...

FAO: Milioane de persoane riscă să fie afectate de malnutriție din cauza războiului din Ucraina

Războiul din Ucraina ar putea avea consecinţe dramatice pentru distribuţia alimentelor în ţările în curs de dezvoltare, conform unei previziuni a Organizaţiei ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), relatează dpa, citat de Agerpres.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Astfel, în cazul în care vor exista reduceri majore ale exportului de cereale din Ucraina şi Rusia şi preţurile vor creşte la nivel mondial, milioane de persoane ar putea fi ameninţate să sufere de malnutriţie până anul viitor, potrivit FAO. Regiunea Asia-Pacific, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, împreună cu Africa subsahariană, ar fi afectate în mod special.

De asemenea, FAO estimează că numărul persoanelor subnutrite la nivel mondial va creşte cu 8 milioane ajungând până la 13 milioane până în 2023 dacă războiul din Ucraina va continua luni de zile.

Potrivit FAO, aproximativ 50 de ţări din întreaga lume depind de importurile de grâu din Ucraina sau Rusia. Rusia este cel mai mare furnizor de grâu la nivel mondial, în timp ce Ucraina ocupă locul al cincilea în statistici.

„Intensitatea şi durata conflictului rămân incerte. Perturbările probabile ale activităţilor agricole ale acestor doi mari exportatori de produse de bază ar putea escalada grav insecuritatea alimentară la nivel global, în condiţiile în care preţurile alimentelor sunt deja ridicate şi volatile la nivel internaţional”, a declarat directorul general al FAO, Dongyu Qu, într-un comunicat.

Malnutriția reprezintă o tulburare cronică a stării nutritive produsă în urma unui dezechilibru între aportul de lichide, vitamine, proteine, carbohidrați și săruri minerale și necesitățile organismului, fiind întâlnită mai ales în țările subdezvoltate cu economie săracă sau în condiții de suprapopulare în care apare diminuarea disponibilității alimentelor.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
17 ° C
18.8 °
15.5 °
96 %
2kmh
68 %
sâm
29 °
Dum
34 °
lun
28 °
mar
27 °
mie
29 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

O fi adevărat că doar ceasul rău şi pisica neagră te aduc aici.

EDITORIAL

Acum ceva timp discutam cu un corporatist care, printre altele, se plângea de programul infernal. Prea multă muncă, prea multe sarcini și prea puțin...

EPIGRAMA ZILEI

Starea lui, cumva ciudată Nu este deloc ingrată Și așa o să rămână Deși mulți ... îl au la mână!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...