spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăInternaționalJurnalista din Rusia, care a protestat în timpul unui program de știri,...

Jurnalista din Rusia, care a protestat în timpul unui program de știri, este judecată la Moscova

Jurnalista Marina Ovsiannikova, care a întrerupt luni seară cel mai urmărit buletin de știri din Rusia, difuzat de Pervîi Kanal, pentru a protesta împotriva războiului, este judecată marți la Tribunalul Ostankino din Moscova, relatează BBC.

Marina Ovsiannikova este acuzată de „organizarea unui eveniment public neautorizat”, o acuzație care i-ar putea aduce o amendă de până la 30.000 de ruble (aproximativ 250 de euro), muncă în folosul comunității sau până la 10 zile de închisoare, potrivit hotnews.

„Opriți războiul! Nu credeți propaganda! Aici vă mint!”

Jurnalista a dat buzna luni seara în cel mai urmărit buletin de știri din Rusia cu o pancardă care critică ofensiva militară rusă din Ucraina. Pe pancardă scria „Opriți războiul! Nu credeți propaganda! Aici vă mint!”.

Într-un videoclip înregistrat anterior și publicat de OVD-Info, Ovsiannikova explică că tatăl ei fiind ucrainean și mama ei rusoaică, nu poate vedea cele două țări ca pe inamice.„Din păcate, am lucrat pentru Pervîi Kanal în ultimii ani, făcând propagandă pentru Kremlin. Îmi este foarte rușine de asta astăzi”, spune ea, potrivit sursei citate. „Mi-e rușine că am permis să fie difuzate minciuni la televizor, mi-e rușine că am permis ca poporul rus să fie zoombificat”, a adăugat Ovsiannikova.

Franța va oferi „protecție consulară” jurnalistei

Franţa este gata să ofere o „protecţie consulară” jurnalistei ruse care a protestat în direct împotriva războiului declanşat de preşedintele rus Vladimir Putin în Ucraina, fie la ambasadă, fie acordându-i azil, a anunţat marţi preşedintele francez Emmanuel Macron, cerând Moscovei „claritate deplină” asupra situaţiei sale, potrivit France Presse, citate de Agerpres.

„Vom lansa demersuri vizând oferirea unei protecţii, fie la ambasadă, fie acordându-i azil colegei dumneavoastră” de breaslă, a afirmat Emmanuel Macron, adăugând că va avea „ocazia în cursul viitoarei sale discuţii cu preşedintele Putin de a propune această soluţie într-un mod direct”, potrivit sursei citate.

Sursă foto Libertatea.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...