spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăInternaționalAustria reintroduce obligativitatea purtării măștii FFP2 în interior

Austria reintroduce obligativitatea purtării măștii FFP2 în interior

Austriecii vor fi obligaţi să poarte din nou măşti de protecție FFP2 în interior, deoarece cazurile de COVID-19 sunt în creştere, a anunțat ministrul sănătăţii din Austria, Johannes Rauch. Ministrul a precizat că măsura se va aplica începând de miercuri, 23 martie, şi că vor fi revizuite şi regulile de izolare, relatează Mediafax.

Austria devine astfel prima ţară din UE care reintroduce restricţii, în condițiile în care eliminarea lor în mai multe state membre ale UE şi subvarianta mai contagioasă a variantei Omicron a coronavirusului sunt probabil cauzele care au condus la o nouă creștere a numărului cazurilor de COVID-19 în Europa.

Austria a ridicat restricţiile la 5 martie, făcând obligatorii măştile FFP2 doar în spitale, în transportul public şi în magazinele esenţiale. Rauch a recunoscut, de altfel, că relaxarea măsurilor de restricţie a venit prea devreme.

Îngrijorări şi la OMS

Şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a manifestat îngrijorarea faţă de înmulţirea din nou a cazurilor de COVID-19 în lume, pe fondul scăderii testării, eliminării premature a restricţiilor în multe ţări, răspândirii tot mai intense a subvariantei BA.2 a variantei Omicron şi propagării ideii greşite că această variantă ar fi inofensivă sau ultima a pandemiei provocate de coronavirusul SARS-CoV-2.

Valul de infectări este în mare parte alimentat de subvarianta BA.2 a variantei Omicron, care în unele ţări deja o depăşeşte pe „sora” ei, BA.1. Fără nicio îndoială, BA.2 „este varianta cea mai contagioasă a virusului SARS-CoV-2 pe care am vazut-o până acum”, a atras atenţia, miercuri, unul dintre responsabilii OMS pentru combaterea COVID-19, Maria Van Kerkhove, scrie AFP, preluată de Agerpres. La aceasta, a explicat ea, se adaugă ridicarea în numeroase ţări a măsurilor sanitare anti-COVID-19, ceea ce oferă virusului „ocazia să se răspândească”, plus acoperirea vaccinală incompletă în numeroase regiuni ale lumii.

De asemenea, experta OMS a acuzat dezinformarea cu privire la COVID-19 care circulă chiar la niveluri foarte înalte ale statelor. Astfel, unii spun că Omicron este inofensivă şi că este ultima variantă cu care se confruntă lumea, alţii că pandemia s-a terminat, iar „toate acestea sunt la originea unei mari confuzii”, de care profită virusul, a arătat specialista OMS.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...