duminică, iulie 21, 2024
AcasăInternaționalNoi sancțiuni împotriva Rusiei

Noi sancțiuni împotriva Rusiei

Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN), care operează la Geneva cel mai mare accelerator de particule din lume, a anunţat vineri noi sancţiuni împotriva Rusiei, ca reacţie la invadarea Ucrainei, transmite AFP, potrivit Agerpres. 

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Astfel, consiliul CERN a anunţat că oamenii de ştiinţă din cadrul proiectului european nu vor mai participa la niciun comitet ştiinţific al vreunui institut din Rusia sau Belarus, iar savanţii ruşi şi belaruşi nu vor mai fi primiţi la CERN. De asemenea, sunt suspendate toate evenimentele organizate în comun de CERN şi institutele respective.

Pe 8 martie, cele 23 de state membre ale CERN au suspendat sine die statutul de observator al Rusiei la acceleratorul LHC (Large Hadron Collider), instalaţia subterană în formă de tor cu circumferinţa de 27 de km, de la frontiera dintre Franţa şi Elveţia, potrivit sursei citate.

CERN şi-a suspendat relaţiile cu Institutul Unificat de Cercetări Nucleare de la Dubna, din Rusia şi statutele de observator pe care cele două organizaţii de cercetare şi le acordaseră reciproc. Un comunicat al CERN condamnă „cu fermitate declaraţiile anumitor institute ruse care au sprijinit invazia ilegală din Ucraina” şi consemnează că „atacul comis împotriva Ucrainei în mod premeditat şi în absenţa unei provocări a cauzat numeroase pierderi umane şi a provocat o criză umanitară”. Organizaţia fondată în 1954 îşi exprimă „solidaritatea cu poporul ucrainean şi angajamentul faţă de ştiinţa pusă în slujba păcii”, potrivit sursei citate.

Consiliul se va reuni, din nou, în iunie pentru a discuta situaţia actualizată.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
22.9 ° C
23.3 °
21.6 °
62 %
0.9kmh
100 %
Dum
26 °
lun
29 °
mar
33 °
mie
31 °
joi
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...