luni, iunie 5, 2023
AcasăInternaționalPreședintele Interpol, anchetat în Franța pentru tortură și acte de barbarie

Președintele Interpol, anchetat în Franța pentru tortură și acte de barbarie

Președintele Interpol, Ahmed Nasser Al-Raisi este anchetat în Franța, de Parchetul Antiterorist, pentru «tortură» și «acte de barbarie», transmite RFI România.

Potrivit G4media, un ONG a depus o plângere în care denunță tratamentul aplicat unui opozant al regimului din Emiratele Arabe Unite, încarcerat din 2017. Parchetul Antiteorist a deschis o anchetă preliminară, relatează AFP care citează surse apropiate de dosar iar surse judiciare au confirmat ancheta. În 2021, pe numele lui Al-Raisi a mai fost depusă o plângere, în Turcia.

Acuzația de tortură vizează fapte produse după 2015, moment în care actualul președinte Interpol a fost numit inspector general în Ministerul de Interne al Emiratelor Arabe Unite.

Iar în noiembrie 2021, Ahmed Naser Al-Raisi a fost ales președintele organizației internaționale pentru poliție criminală – Interpol. Este o funcție onorifică deoarece directorul efectiv al organizației este, de fapt, secretarul general.

Al-Raisi este acuzat că a coordonat torturarea unui opozant al regimului din Emiratele Arabe Unite – Ahmed Mansoor, un militant pentru drepturile omului. Acesta a fost încarcerat în 2017 “acuzat că publicat informații false pe rețelele sociale”. El a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru «atingere adusă securității statului».

Astfel că, de la bun început, candidatura lui Al-Raisi la șefia Interpol a fost contestată de o coaliție formată din 19 ONG-uri, printre care se află și Human Rights Watch și Gulf Center for Human Rights – organism care promovează drepturile omului în statele din Golf.

Emiratele Arabe Unite sunt al doilea cel mai mare contributor la bugetul Interpol – motiv pentru care alegerea lui Ahmed Nasser Al-Raisi a ridicat multe întrebări iar mulți au acuzat Emiratele că au cumpărat această funcție, pentru 4 ani – cât este mandatul unui președinte Interpol.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
26.6 ° C
26.6 °
25.1 °
50 %
5.8kmh
27 %
lun
23 °
mar
23 °
mie
20 °
joi
24 °
vin
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și-au dat seama cam târziu profesorii, dar mai bine mai târziu decât niciodată.

EDITORIAL

Săptămâna trecută șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, a demisionat intempestiv, prevenind o demitere cu scandal. Premierul Ciucă și aliatul său...

EPIGRAMA ZILEI

Când tinerețea e pe ducă Și ne e groază-ntr-adevăr, Nu mai avem părul măciucă Ci doar ... măciuca, păr! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...