vineri, aprilie 19, 2024
AcasăInternaționalRusia susţine că a cucerit Mariupol. Putin anulează asaltul asupra Azovstal, dar...

Rusia susţine că a cucerit Mariupol. Putin anulează asaltul asupra Azovstal, dar menține asediul

​​Vladimir Putin a anunțat joi că a anulat luarea cu asalt a combinatului Azovstal, unde este rezistența din Mariupol. Liderul de la Kremlin a precizat, însă, că asediul continuă. „Nicio muscă să nu zboare”, a spus el, potrivit Tass.

Putin a declarat drept „succes” acțiunea de eliberare a Mariupolului și își explică decizia prin dorința de a salva vieţi, însă a cerut menţinerea unei blocade asupra zonei industriale. „Sfârşitul acţiunii de eliberare a Mariupolului este un succes”, a afirmat preşedintele rus.

„Consider nepotrivit asaltul propus asupra zonei industriale. Ordon anularea lui”, i-a spus Vladimir Putin ministrul apărării, Serghei Şoigu, într-o reuniune transmisă de televiziunea publică Rossia 24, potrivit EFE, preluată de Agerpres. Puţin a afirmat că decizia este motivată de dorinţa de a salva vieţile soldaţilor ruşi.

„Nu este necesar să coboare în aceste catacombe şi să se târască în subteran prin aceste instalaţii industriale”, a spus preşedintele. „Blocaţi această zonă industrială astfel încât să nu poată trece nici o muscă”, a adăugat el.

Putin le-a adresat de asemenea un apel luptătorilor ucraineni aflaţi în Azovstal care nu s-au predat încă, transmiţându-le că Rusia îi va trata cu respect şi le va acorda asistenţă medicală celor răniţi.

Anterior, unul dintre aliații de bază ai lui Vladimir Putin, liderul cecen Ramzan Kadîrov, a spus că trupele rusești vor cuceri joi complet orașul Mariupol și vor doborî rezistența soldaților de la complexul Azovstal, transmite Reuters.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...