spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăInternaționalSute de mii de tone de cereale luate de ruşi din Ucraina...

Sute de mii de tone de cereale luate de ruşi din Ucraina ca pradă de război

Armata rusă a luat circa 400.000 de tone de cereale din cele patru regiuni ale Ucrainei pe care le ocupă temporar. Potrivit prim-viceministrul Politicii Agrare și Alimentației, Taras Visoțki, citat de Ukrainskaia Pravda, asta înseamnă aproximativ o treime din rezervele acestor regiuni. 

„În teritoriile ocupate temporar s-au lăsat circa 1,3 milioane de tone de cereale. Acestea sunt, în primul rând, necesare pentru asigurarea securității alimentare zilnice pentru ucrainenii care locuiesc acolo și pentru lucrările de primăvară. Nu existau rezerve strategice acolo”, a declarat oficialul ucrainean, citat de anticoruptie.md.

Acesta a precizat că există deja confirmări din regiunile Zaporojie, Herson, Donețk și Lugansk, de unde au fost luate câte aproximativ 100.000 de tone. Oficialii ucraineni se mai tem că în urma unor astfel de transferuri de cereale se poate ajunge la amenințarea unei situații de foamete. Șeful administrației militare regionale din Lugansk, Serghei Haidai, a declarat că rușii aveau ca scop organizarea unei foamete, motiv pentru care au distrus un complex modern de silozuri în Rubijne.

Pe 28 aprilie, s-a raportat că autoritățile ruse din Krasnoiarsk au decis să-și alimenteze propriul fond de produse agricole prin livrări ilegale din regiunea Herson parțial ocupată, deoarece regiunea este extrem de lipsită de legume și cereale din cauza sancțiunilor.

Președintele Comitetului rus din Krasnoiarsk, Vladislav Zirianov, a spus că „o astfel de experiență” ar putea fi implementată „cu succes” pe viitor de „colegii” din alte regiuni ale Rusiei.
Cu toate acestea, ulterior, știrea că deputații din regiune au susținut furtul de cereale din regiunea Herson a dispărut de pe site-ul web al Adunării Legislative din Krasnoiarsk.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...