miercuri, martie 29, 2023
AcasăInternaționalJurnalist asasinat în Mexic

Jurnalist asasinat în Mexic

Un jurnalist mexican a fost asasinat în statul Sinaloa (nord-vest), al nouălea din ţară de la începutul anului, au indicat joi justiţia mexicană şi organizaţia Reporteri fără frontiere (RSF), notează AFP, citată de Agerpres.

Dispariţia lui Ramirez, în vârstă 59 de ani, a fost semnalată miercuri seară. Ulterior, corpul jurnalistului a fost descoperit joi dimineaţă în apropiere de Culiacan, capitala statului Sinaloa.

Potrivit G4media, Luis Enrique Ramirez lucra pentru cotidianul local El Debate. De asemenea, a fost fondatorul unui site de informaţii, Fuentes Fidedignas. În ultimul său articol, el a povestit că un bărbat l-a insultat într-un restaurant unde lua masa cu un responsabil local.

„Simt pericolul iminent de a fi următorul”

În 2015, el mărturisea că se simte în pericol de la asasinarea colegului său Humberto Millan cu patru ani mai devreme. „Simt pericolul iminent de a fi următorul, pentru că în patru asasinate recente există puncte comune în care mă regăsesc”, spunea el într-un interviu radio.

Sinaloa este unul din statele mexicane cel mai puternic afectate de violenţa legată de traficul de droguri. În acest stat operează celebrul cartel de la Sinaloa, fondat de Joaquin „El Chapo” Guzman, care în prezent ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă în Statele Unite.

Oraşul Culiacan a fost scena, în octombrie 2019, unor ciocniri violente între militari şi civili înarmaţi după arestarea lui Ovidio Guzman, fiul lui „El Chapo”, în final pus în libertate la ordinul preşedintelui Andrés Manuel Lopez Obrador pentru a putea pune capăt luptelor, potrivit sursei citate.

Luis Enrique Ramirez este al nouălea jurnalist ucis de la începutul anului în Mexic, una dintre cele mai periculoase ţări din lume pentru cei care exercită această meserie. Aproximativ 150 dintre ei au fost ucişi în ţară din 2000, potrivit RSF.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
0.7 ° C
2.7 °
0.5 °
73 %
3.6kmh
11 %
mar
1 °
mie
4 °
joi
11 °
vin
10 °
sâm
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când vrei să protejezi pietonii, ori apar unii care pun beţe-n roate, ori alţii care pun roate-n beţe.

EDITORIAL

Cu ani în urmă, pe vremea când Michael Schumacher domina detașat Marele Circ, transmisiunile în direct erau întrerupte de o reclamă în care protagonist...

EPIGRAMA ZILEI

Oltenii din Parlament, (Opozanții, evident !) Strigau toți în gura mare Că ... fură la guvernare !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...