sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăInternaționalJurnalistă ucisă în timpul unei transmisiuni în direct

Jurnalistă ucisă în timpul unei transmisiuni în direct

Jurnalista Shireen Abu Akleh, unul dintre cei mai cunoscuţi reporteri ai postului de televiziune panarab Al-Jazeera, a fost ucisă miercuri dimineaţă într-o transmisiune în direct în care vorbea despre confruntările între armata israeliană şi palestinieni în sectorul Jenin, din nordul Cisiordaniei.

Potrivit adevărul.ro, armata israeliană a afirmat că jurnalista ar fi fost ucisă de gloanţele palestinienilor, în schimb, postul TV Al-Jazeera acuză Israelul de omorârea ei. Ministerul Sănătăţii palestinian a anunţat că, în timpul ciocnirilor de la Jenin, bastion al facţiunilor înarmate palestiniene din nordul Cisiordaniei, jurnalista Shireen Abu Akleh a suferit o rană gravă la cap şi a decedat.

Potrivit postului Al-jazeera, jurnalista purta o vestă inscripţionată cu cuvântul „Presă” în momentul în care a fost ucisă. Ali Samodi, un alt reporter care lucra pentru publicaţia palestiniană Al-Kuds, a fost rănit prin împuşcare în timpul aceloraşi confruntări de la Jenin.

Armata israeliană a transmis că forţele sale au ripostat după „focuri de armă intense” la Jenin, precizând că „există o posibilitate, care acum este analizată, ca reporterii să fi fost loviţi – posibil de gloanţe trase de bărbaţi înarmaţi palestinieni”, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Israelul este acuzat de postul TV

Postul de televiziune Al-Jazeera, ce are sediul la Doha (Qatar), a declarat miercuri că Shireen Abu Akleh a fost ucisă cu „sânge rece” de forţele israeliene în timp ce acoperea mediatic confruntările din sectorul Jenin.

„În ceea ce este evident o ucidere, încălcând legile şi normele internaţionale, forţele de ocupaţie israeliene au asasinat-o cu sânge rece pe corespondenta Al-Jazeera în Palestina, Shireen Abu Akleh, luată ca ţintă de tiruri de gloanţe în această dimineaţă”, a precizat canalul de televiziune panarab într-un comunicat.

Începând cu data de 22 martie, Israelul a fost ţinta mai multor atacuri, până acum fiind raportate 18 decese. Două dintre aceste atacuri au fost comise de arabi israelieni, iar alte patru de palestinieni, potrivit sursei citate.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
14.8 ° C
19.6 °
14.4 °
78 %
1.5kmh
59 %
sâm
26 °
Dum
21 °
lun
12 °
mar
15 °
mie
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La cum e traficul acum, îți trebuie ceva de citit care să nu te înveselească prea tare.

EDITORIAL

Când mă gândesc la greva generală din învățământul românesc, îmi vine în minte un neaoș banc autohton cunoscut de multă lume, dar interpretat până...

EPIGRAMA ZILEI

Marea mea nedumerire Tot nu s-a elucidat: Oare lanțul de iubire Poate fi sudat? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...