vineri, martie 29, 2024
AcasăInternaționalIgor Dodon, în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Igor Dodon, în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Justiția din Republica Moldova a dat a decis, joi, arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a fostului președinte Igor Dodon, suspectat de corupție și trădare. Procurorii ceruseră arestarea preventivă a lui Igor Dodon pentru 30 de zile. Această decizie a fost luată, în schimb, în cazul cumnatului său, Petru Merineanu, care va fi încarcerat, scrie agora.md.

Procurorul care instrumentează dosarul fostului șef de stat, Petru Iarmaliuc, a declarat că a solicitat aplicarea măsurii de arest preventiv deoarece exista riscul ca acesta să se sustragă urmăririi penale. Fostul președinte al R. Moldova se pregătea să plece din țară în ziua de 26 mai, susține procurorul, citat de agora.md.

De altfel, procurorul Petru Iarmaliuc a anunțat că va contesta decizia de joi a instanţei de fond, pentru că o consideră neîntemeiată. În opinia sa, Igor Dodon ar putea astfel să comunice cu persoane implicate în acest caz, relatează Radio Chişinău, citat de Agerpres.

La ieşirea din sala de judecată, Igor Dodon a spus că acest dosar este unul politic şi că ar fi fost realizat la comanda preşedintei Maia Sandu pentru a distrage atenţia de la problemele din Republica Moldova şi a lichida opoziţia, potrivit sursei citate.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, actualul președinte de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, fusese reținut marți pentru 72 de ore pentru acuzații de corupție și trădare. Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova, împreună cu procurorii anticorupție, au  făcut percheziții la domiciliul fostului președinte, al mamei acestuia și al cumnatului fostului președinte.

Aproximativ jumătate de milion de lei moldovenești (aproape 121.000 de lei) și zeci de mii de euro ar fi fost găsiți de procurori în acasă la fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, și la rudele lui.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...