sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăInternaționalPatru combatanţi voluntari străini au fost ucişi în Ucraina

Patru combatanţi voluntari străini au fost ucişi în Ucraina

Patru combatanţi voluntari străini au fost ucişi în timp ce luptau împotriva invaziei ruse în Ucraina, a anunţat sâmbătă Legiunea Internaţională de Apărare a Ucrainei, organism oficial al combatanţilor voluntari străini, informează AFP.

Legiunea a citat numele unui olandez, unui australian, unui german şi unui francez, fără a preciza nici data, nici circumstanţele morţii lor. Ministerul Afacerilor Externe francez a anunţat vineri că „un combatant (francez) plecat ca voluntar” a fost ucis „în lupte” în Ucraina.

Jurnalişti ai AFP au asistat la Harkov, pe 21 mai, la funeraliile olandezului Ronald Vogelaar. Colegii săi au declarat în timpul ceremoniei că el a fost ucis cu câteva zile înainte de focuri de artilerie. Australianul ar fi fost ucis în luna mai, iar decesul său a fost confirmat de un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Australiei. Potrivit publicaţiei The Mercury din Tasmania, combatantul voluntar australian ucis se numea Michael Charles O’Neill şi avea 47 de ani. Potrivit unui omagiu pe Facebook, el „conducea răniţi de pe linia frontului”.

Legiunea informează pe site-ul său că cetăţeni din ţări precum Danemarca, Israel, Polonia, Letonia, Croaţia, Regatul Unit şi Canada s-au raliat rândurilor sale.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat formarea acestei forţe internaţionale la începutul războiului, iar autorităţile ucrainene au declarat la scurt timp că au primit circa 20.000 de candidaturi. Conflictul din Ucraina, care a trecut deja de 100 de zile, ar fi atras de asemenea un număr important de combatanţi voluntari din Georgia, fostă republică sovietică ce a trecut printr-un război-fulger cu Rusia în 2008, care s-a încheiat cu recunoaşterea de către Moscova a două teritorii separatiste proruse, Abhazia şi Osetia de Sud.

Rusia a afirmat săptămâna aceasta că a ucis „sute” de combatanţi străini în Ucraina de la începutul invaziei sale, pe 24 februarie, şi a împiedicat sosirea altora.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
32.1 ° C
35.6 °
31.6 °
26 %
3.3kmh
4 %
sâm
35 °
Dum
32 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
26 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9464

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu scumpirile astea la carburanți, altfel se merge la supermarket.

EDITORIAL

Pentru a înțelege de ce nu e apă în județ, e nevoie de o foarte succintă recapitulare. Regia de apă, subordonată CJ, e căpușată...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...