sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăInternaționalRusia a atacat cu rachete regiunea Kiev. Moscova redistribuie trupe în sudul...

Rusia a atacat cu rachete regiunea Kiev. Moscova redistribuie trupe în sudul Ucrainei

Rusia ar fi lovit infrastructura din regiunea Kiev în această dimineață, potrivit unor oficiali ucraineni.

Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, a declarat că un atac cu rachete a fost lansat asupra districtului Vyshgorod, la nord de capitală, potrivit Digi24.

Într-o actualizare pe Telegram postată imediat după ora 6 dimineața, Kuleba a spus: „În această dimineață, inamicul a lansat un atac cu rachete asupra uneia dintre comunitățile din districtul Vyshgorod. Informațiile despre victime sunt în curs de clarificare. Toate serviciile de urgență se află deja la fața locului”, a transmis acesta, citat de The Guardian.

Forțele rusești întreprind o „redistribuire masivă” de trupe în trei regiuni din sudul Ucrainei, în ceea ce pare a fi o schimbare de tactică din partea Moscovei, a declarat miercuri un consilier de rang înalt al președintelui Volodimir Zelenski, citat de The Guardian.

Oleksii Arestovici a declarat că Rusia a trimis trupe în regiunile Melitopol și Zaporizhzhia și în Herson.

Peste 75.000 de ruşi au fost ucişi sau răniţi în războiul din Ucraina

De la începutul războiului declanșat pe 24 februarie, peste 75.000 de ruşi au fost ucişi sau răniţi, a declarat miercuri pentru CNN o membră democrată a Camerei Reprezentanţilor din SUA, Elissa Slotkin, potrivit DPA.

„Au fost informaţi că peste 75.000 de ruşi au fost ucişi sau răniţi, un număr uriaş. Au investit enorm în forţele lor terestre, iar acum 80% din trupele lor terestre sunt împotmolite şi obosite”, a afirmat Elissa Slotkin, potrivit Agerpres.

Democrata, care s-a întors recent dintr-o vizită în Ucraina, a mai declarat că următoarele trei-şase săptămâni ar putea fi decisive pentru evoluţia conflictului.

Conform celei mai recente estimări a Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA, 15.000 de militari ruşi au fost ucişi în lupte. Nu există date oficiale de la partea rusă cu privire la bilanţul deceselor în rândul armatei sale.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...