duminică, februarie 5, 2023
AcasăInternaționalRușii se retrag de la nord de orașul Harkov

Rușii se retrag de la nord de orașul Harkov

Potrivit surselor ruse, deja o serie de localități de la nord de orașul Harkov au fost eliberate. Acestea susțin că Armata Ucraineană ar ataca civilii filoruși care încearcă să părăsească Ucraina, dar imaginile postate pe rețelele de socializarea ucrainene sugerează că eliberarea localităților respective are loc fără lupte. Potrivit Biziday, comandantul Armatei Ucrainene a confirmat faptul că trupele sale avansează “și spre nord, nu numai spre vest și spre sud, în regiunea Harkov”.

O hartă prezentată de Ministerul Rus al Apărării, duminică după amiază, sugerează o retragere cvasitotală a Rusiei din regiunea Harkov, dar acest lucru nu este confirmat de alte surse încă.

 

Dacă informația va fi confirmată, ar însemna că Harkov, al doilea cel mai mare oraș al Ucrainei, iese în sfârșit din raza de artilerie a Armatei Ruse, care l-a lovit de nenumărate ori cu lansatoare fără precizie, făcâd victime printre civili.

Blogerii ruși susțin că armata lor ar fi reușit să se retragă complet din Izium și să stabilizeze frontul pe râul Oskol. Există într-adevăr imagini care arată coloane de camioane militare traversând acest râu.

În schimb, alte imagini arată numeroase tancuri și blindate (T-80, modernizate) pe care rușii le-au lăsat în urmă. Ucrainenii sunt familiarizați să folosească acest tip de armament lăsat în urmă de ruși, dar armata lor are mult mai puține și sunt variante mai vechi. Oricum, imaginile sugerează că rușii au avut timp să retragă de la Izium mai mult trupele decât tehnica militară.

Tot bloggerii ruși informează că ucrainenii ar fi început deminarea unor câmpuri la SV de orașul Donețk, ceea ce ar indica, spun ei, iminența unei ofensive în Donbas. Anterior, aceiași bloggeri au atras atenția că există riscul unei ofensive ucrainene spre Balaklia, dar Armata Rusă nu s-a pregătit în acest sens.

Deja ai votat!
Botoșani
ninsoare ușoară
-3.8 ° C
-2.3 °
-3.9 °
83 %
3.1kmh
100 %
Dum
-2 °
lun
-3 °
mar
-3 °
mie
-2 °
joi
-5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Ori au făcut prea multe bile, ori noaptea umblă pe străzi, în grup, ca elefanții. Altă explicație nu este.

EDITORIAL

Anul trecut guvernul condus de generalul ăăăă… ăăăă… Ciucă a dat ordonanță că gata, nu se mai fac angajări la stat. Atâta s-a bătut...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...