sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăInternaționalProtestatarii anti-război sunt trimişi la luptă

Protestatarii anti-război sunt trimişi la luptă

La Moscova, în mai multe secții de poliție, protestatari care au fost reținuți în urmă cu o zi la mitingul împotriva mobilizării rezerviștilor au primit deja citații la birourile de înregistrare și înrolare militară, potrivit meduza.io.

Citațiile au fost înmânate deținuților de la departamentele de poliție din zonele Sokolinaya Gora, Liublino, Izmailovo, Iujnoie Tushino, Gagarinskoie și Vernadski Prospekt. Un membru al partidului Yabloko, Kirill Goncharov, a publicat o citație, care a fost înmânată unuia dintre protestatarii din departamentul de poliție din districtul Mozhaisk.

Soția unuia dintre cei reținuți la Departamentul de Afaceri Interne din districtul Sokolinaia Gora a declarat pentru Mediazona că un comisar militar i-a înmânat personal citația pentru soțul ei.

„Au filmat cum i-au înmânat o citație și i-au spus că nu poate decât să o accepte, deoarece este cetățean al Federației Ruse și este obligat să se prezinte mâine la comisariat”, a declarat aceasta, pentru ONG-ul care militează pentru drepturile omului OVD-Info.

Potrivit OVD-Info, până în dimineața zilei de 22 septembrie, peste 1.313 persoane fuseseră reținute în 38 de orașe din Rusia. Cei mai mulți reținuți se aflau în Sankt Petersburg (478 de persoane) și Moscova (536 de persoane).

„Trimiteți-l pe Putin în tranșee!”

O mulțime de oameni adunată miercuri seara pe Arbat, principala stradă pietonală din Moscova, a scandat „Trimiteți-l pe Putin în tranșee!”, potrivit unei înregistrări video difuzate pe Twitter de Francis Scarr de la BBC Monitoring, transmite Sky News.

Protestele au urmat anunțului președintelui rus, făcut mai devreme în cursul zilei, potrivit căruia 300.000 de rezerviști vor fi chemați să lupte în Ucraina.

În urmă cu o zi, corespondentul Sky la Moscova, Diana Magnay, relata: „Nu am mai văzut proteste în orașe în ultimele cinci sau șase luni – oamenii au fost atât de speriați de faptul că vor fi reținuți și asta este în mod clar ceea ce se întâmplă. Poliția îi tratează cu brutalitate”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16.8 ° C
18.8 °
16.7 °
70 %
1.3kmh
77 %
sâm
27 °
Dum
18 °
lun
14 °
mar
13 °
mie
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cam atât mai avem și totul va fi bine.

EDITORIAL

Scandalul momentului e altul decât cel care ar trebui să fie. Asta pentru că o țară întreagă urmărește cu sufletul la gură răfuiala dintre...

GÂNDUL ZILEI

Nu că ar avea un tic Dar mereu așa el zice: Pluralul de la „ilic” E … Ilici și nu „ilice”! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...