joi, septembrie 29, 2022
AcasăInternaționalRușii își atacă propriile centre de recrutare cu cocktailuri Molotov

Rușii își atacă propriile centre de recrutare cu cocktailuri Molotov

Încă două centre de recrutare din Rusia au fost ținta unor atacuri cu cocktailuri Molotov, în noaptea de joi spre vineri, după ce Vladimir Putin a decretat mobilizarea parțială a armatei ruse. De la declanșarea invaziei militare în Ucraina, cel puțin 12 astfel de atacuri au fost înregistrate pe întreg teritoriul întregii Federații Ruse, conform publicației Meduza.

O persoană neidentificată a aruncat cu un cocktail Molotov în clădirea centrului militar de recrutare din orașul Svobodnîi, din regiunea Amur din estul Federației Ruse. Fațada clădirii a fost „ușor deteriorată de incendiu”. Incindentul s-a produs la miezul nopții de joi spre vineri.

Vineri dimineața, în jurul orei 06.00, s-a înregistrat un alt atac similar asupra comisariatului militar din Habarovsk, centrul administrativ al regiunii cu același nume din sud-estul Rusiei. O persoană necunoscută a aruncat cu cocktailuri Molotov în geamurile „biroului șefului compartimentului de mobilizare și biroului de depozitare al documentației statistice”, conform Nexta.

Poliția rusă a raportat că „la fața locului au fost găsite două sticle de bere (de 0,7 litri) și nouă chibrituri”. Un birou de recrutare al armatei ruse din Nijnîi Novorod (la 440 kilometri est de Moscova) a fost de asemenea atacat cu un cocktail Molotov în cursul nopții de miercuri spre joi.

Autoritățile au spus că, în acest caz, atacul a provocat „daune minore” la un cabinet stomatologic aflat în clădirea în care se afla și centrul de recrutare. Un al centru de recrutare din Sankt Petersburg a fost de asemenea incendiat.

Pe lângă centrele de recrutare, a fost incendiată și o clădire administrativă din orașul Toliatti, aflat la 1.000 kilometri est de Moscova. Intrarea clădirii a fost cuprinsă de flăcări, în urma unui atac similar cu un cocktail Molotov.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.8 ° C
23.9 °
22.2 °
55 %
0.5kmh
100 %
joi
23 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
16 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Pentru că șoferii continuă să nu respecte indicatoarele rutiere, s-a trecut la următorul nivel.

EDITORIAL

Timpul ne face mereu surprize, dar nu toate îmbucurătoare. Iată, acum ne-a adus vestea tristă, logic posibilă, dar mereu neașteptată și cutremurătoare în cazul...

GÂNDUL ZILEI

Eminescologii toți Au dileme foarte mari: Oare plopii fără soț Or fi fost … celibatari? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...