spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăInternaționalPeste 2.000 de soldaţi ruşi s-au predat în Ucraina

Peste 2.000 de soldaţi ruşi s-au predat în Ucraina

Un site numit „Hochu Zhit” (Vreau să Trăiesc) a primit, începând cu 4 octombrie, peste 2.000 de solicitări de la soldați ruși care sunt dispuși să-și abandoneze posturile și să se predea voluntar forțelor ucrainene, a informat Kyiv Independent.

O organizație rusă anticenzură a anunțat că duminică Procuratura Generală a Rusiei a blocat site-ul, potrivit Business Insider.

Pagina web, administrată de statul ucrainean, promite să adere la prevederile din Convenția de la Geneva privind tratamentul prizonierilor de război și oferă militarilor ruși care se predau trei mese pe zi, asistență juridică și asistență medicală dacă solicită să se predea prin intermediul site-ului sau al liniei telefonice afiliate.

Linia telefonică a fost anunțată pentru prima dată pe 19 septembrie de Ministerul Apărării de la Kiev, cu doar două zile înainte ca președintele rus Vladimir Putin să anunțe mobilizarea a 300.000 de rezerviști.

Duminică, Roskomsvoboda, o organizație neguvernamentală rusă anticenzură, a anunțat că accesul la site a fost blocat sub autoritatea Procuraturii Generale din Rusia, instituție condusă de un apropiat al lui Vladimir Putin, Igor Krasnov.

„A fost blocat de două ori. Prima dată, accesul la toate domeniile și subdomeniile a fost restricționat. Apoi, întregul site a fost blocat”, a precizat organizația rusă pentru Kommersant.

Ministerul Apărării de la Kiev și guvernul rus nu au răspuns solicitărilor de precizări făcute de presa internațională.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
96 %
3.6kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...