joi, martie 28, 2024
AcasăInternaționalPremierul Li Keqiang, lăsat în afara noului Comitet central al Partidului Comunist...

Premierul Li Keqiang, lăsat în afara noului Comitet central al Partidului Comunist Chinez

Premierul chinez Li Keqiang şi alţi trei membri ai Comitetului permanent al Biroului Politic nu au mai fost aleşi sâmbătă în noul Comitet central al Partidului Comunist, relatează Reuters, DPA şi AFP, potrivit Agerpres.

Peste două mii de delegaţi la Congresul care are loc o dată la cinci ani la Beijing a ales un Comitet central format din 205 persoane, dintre care 11 femei, precum şi 171 de membri supleanţi. Li Keqiang, 67 de ani, Li Zhanshu (72 de ani), Wang Yang (67 de ani) şi Han Zheng (68 de ani) – membri ai actualului Comitet permanent format din şapte persoane – au fost excluşi din noul Comitet central. Li Zhanshu şi Han Zheng erau aşteptaţi să se retragă din cauza vârstei înaintate.

Li Keqiang anunțase că nu va mai candida

Li Keqiang anunţase deja că nu va candida din nou la reuniunea anuală a Congresului poporului din martie, după ce a exercitat două mandate. Existau totuşi speculaţii că urma să devină preşedintele parlamentului, ceea ce l-ar fi făcut efectiv al doilea cel mai important actor politic după secretarul general Xi Jinping, notează DPA.

Comitetul central se va reuni cu uşile închise duminică pentru a vota viitorul Politburo, de obicei format din 25 de persoane, şi Comitetul permanent. De asemenea au fost excluşi Yi Gang, de 64 de ani, guvernator al Băncii centrale chineze, şi Guo Shuqing, preşedintele autorităţii de reglementare bancare şi în asigurări.

Vicepremierul Liu He, de 70 de ani, cu responsabilităţi pe partea de economie, a fost de asemenea exclus din noul Comitet central.

Potrivit calculelor AFP, acest nou Comitet central este remaniat în proporţie de 65% faţă de precedenta versiune din 2017.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...