spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăInternaționalExplozie în Turcia. Sunt 6 morți, iar bilanțul răniților a urcat la...

Explozie în Turcia. Sunt 6 morți, iar bilanțul răniților a urcat la 81

O explozie puternică într-o zonă pietonală din Istanbul a ucis şi rănit mai multe persoane, anunţă presa turcă. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că este vorba de un atac cu bombă. Potrivit celui mai recent bilanț comunicat de autorități, 6 persoane au murit, iar alte 81 au fost rănite, scrie Hurriyet.com.tr.

Potrivit libertatea, vicepreședintele turc Fuat Oktay a anunțat duminică seară că șase persoane au fost ucise în explozia de pe strada Istiklal din Istanbul – dintre care patru au murit la fața locului – și alte 81 au fost rănite, informează Al Jazeera. Doi dintre răniți sunt în stare critică, a precizat oficialul turc.

Principalul suspect este o femeie

Oktay a mai declarat că incidentul este considerat un „act terorist”, adăugând că un atacator de sex feminin a detonat bomba care a provocat explozia. O corespondentă Al Jazeera, care transmite de pe bulevardul Istiklal, anunță că trei suspecți – o femeie și doi bărbați – ar fi fost implicați în explozia din centrul Istanbulului.

Președintele Recep Tayyip Erdogan „a menționat că principalul suspect (în acest incident) este o femeie”, relatează corespondenta Sinem Koseoglu, adăugând că oficialii cred că aceasta este membră a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), formațiunea scoasă în afara legii.

Potrivit jurnalistei Al Jazeera, suspecta ar fi aruncat un sac cu explozibil în mijlocul străzii pline de civili, iar acesta a explodat la câteva minute după ce femeia a plecat.

MAE anunță că nu sunt români printre decedați

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media locale cu privire la explozia produsã în zona pietonalã Istiklal din Istanbul și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și situația persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii incidentului, anunță instituția într-un comunicat de presă.

”Nu au fost identificați cetățeni români printre victime, iar la nivelul Consulatului General nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, se precizează în document.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul +90 212 3583541, +90 212 3580516, +90 212 3583537 , apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al oficiului consular: +90 533 5420695.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10.4 °
9.4 °
86 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...