joi, martie 28, 2024
AcasăInternaționalKievul anunță o lovitură devastatoare în care a ucis și rănit 500...

Kievul anunță o lovitură devastatoare în care a ucis și rănit 500 de soldați ruși

Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei a declarat marţi că aproximativ 500 de soldaţi ruşi au fost ucişi sau răniţi într-un atac în apropiere de Ciulakivka, un oraş din regiunea Herson, în sudul Ucrainei, care ar fi avut loc în ajunul Anului Nou, scrie CNN.

„Inamicul continuă să sufere pierderi. Se confirmă faptul că, la 31 decembrie, forţele apărării ucrainene au lovit un obiectiv inamic, în care se aflau trupe şi echipamente, în apropiere de Ciulakivka, în regiunea Herson. Aproximativ 500 de soldaţi inamici au fost răniţi şi ucişi”, a anunţat Statul Major General. Natalia Humeniuk, purtător de cuvânt al forţelor armate ucrainene din sud, a declarat pentru televiziunea ucraineană că aceasta este una dintre „realizările” armatei ucrainene pe „această direcţie a frontului”.

„Vor fi mai multe, deoarece identificăm locaţiile inamicului”, a mai spus ea. CNN precizează că nu poate verifica afirmaţia ucraineană, iar Moscova nu a comentat public atacul de la Ciulakivka.

Cu toate acestea, un blogger de război rus foarte popular, cunoscut sub numele de „Operaţiunea Z”, a declarat marţi, într-o postare pe Telegram, că nu mai poate fi negat nicicum faptul că Ucraina vizează acum cazărmi şi alte sedii ale trupelor ruseşti cu rachete HIMARS. El a inclus Ciulakivka pe lista sa de lovituri asupra trupelor ruseşti despre care a spus că au avut loc în decembrie.

Rusia revizuiește numărul morților la Makiivka

Bilanţul loviturii ucrainene din seara Anului Nou asupra unei clădiri unde staţionau soldaţi ruşi la Makiivka, în estul Ucrainei, a urcat la 89 de morţi, a anunţat marţi seară Ministerul rus al Apărării.

„Numărul camarazilor noştri morţi a ajuns la 89”, a declarat generalul Serghei Sevriukov într-un comunicat video publicat de Ministerul rus al Apărării. Au fost descoperite corpuri noi în ruine, a explicat el. „În prezent, o comisie efectuează o anchetă asupra împrejurărilor” atacului, a adăugat el.

„Dar este deja clar că principala cauză (…) o reprezintă pornirea şi utilizarea masivă de către personal a telefoanelor mobile în raza de acţiune a armelor inamice, contrar interdicţiei”, a subliniat generalul.

Fapt rar, Ministerul rus al Apărării rus a recunoscut luni că 63 de militari au fost ucişi într-un atac ucrainean în seara Anului Nou asupra unei clădiri unde ei staţionau în Makiivka, oraş aflat sub ocupaţie rusă în regiunea Doneţk, a cărei anexare a fost revendicată de Moscova. Kievul a evocat un bilanţ mai mare. Marţi, în Rusia au avut loc adunări publice pentru a aduce un omagiu soldaţilor ucişi. Moartea lor a provocat un şoc care a declanşat un val de critici la adresa armatei.

Rusia susţine că atacul ucrainean cu rachete HIMARS care a ucis cel puţin 89 de soldaţi ruşi la Makiivka, în Doneţk, a avut loc pentru că soldaţii îşi foloseau telefoanele mobile în noaptea de Anul Nou, scrie Reuters.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...