miercuri, iulie 17, 2024
AcasăInternaționalSUA anunță un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

SUA anunță un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

Statele Unite (SUA) furnizează un nou pachet de ajutor militar Ucrainei în valoare de 2,175 miliarde de dolari. Acesta va include rachete care vor putea, practic, dubla raza de acţiune a forţei de lovire ucrainene împotriva ruşilor și unități de tragere de apărare antiaeriană HAWK, precum și alte muniții și arme, informează AFP şi Reuters.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, a declarat pentru presă că ajutorul va include bombe cu diametru mic lansate de la sol (Ground Launched Small Diameter Bombs – GLSDB), fabricate de Boeing şi Saab, şi care pot zbura până la 150 km şi, prin urmare, ameninţa poziţii ruse în spatele liniilor de front, scrie Agerpres.

„Pachetul cuprinde capacităţi cruciale de apărare aeriană pentru a ajuta Ucraina să îşi apere populaţia”

Noul ajutor cuprinde „capacităţi cruciale de apărare aeriană pentru a ajuta Ucraina să îşi apere populaţia, precum şi vehicule de infanterie blindate” şi muniţii pentru sistemul HIMARS de lansatoare de rachete, a precizat Pentagonul într-un comunicat. Volodimir Zelenski i-a mulțumit lui Joe Biden pentru noul pachet de ajutor militar al SUA, care include o nouă rachetă care ar dubla raza de atac a Ucrainei pentru prima dată în războiul cu Rusia.

„Cu cât armele Ucrainei sunt mai cu rază lungă de acțiune și cu cât trupele sale sunt mai mobile, cu atât agresiunea brutală a Rusiei se va termina mai repede”, a postat Zelenski pe Twitter.

Între timp, Uniunea Europeană a anunțat că va oferi 25 de milioane de euro suplimentari pentru a sprijini Ucraina în deminarea teritoriilor eliberate, ocupate temporar de forțele armate ruse, a anunțat vineri șeful diplomației europene Josep Borrell, relatează CNN.

Aceste fonduri se adaugă la cele 18 milioane de dolari alocate în 2022 în acest scop, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al Comisiei Europene. Finanțarea va include echipamente esențiale pentru operatorii de stat ucraineni de acțiune împotriva minelor și va sprijini capacitățile autorităților ucrainene de a gestiona eficient sectorul național de acțiune împotriva minelor, a precizat vineri serviciul diplomatic al UE într-un comunicat de presă.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
nori împrăștiați
33.6 ° C
34.9 °
33.6 °
15 %
1.4kmh
48 %
mie
39 °
joi
33 °
vin
33 °
sâm
31 °
Dum
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe căldură vin la Cornișa și vizitatorii din țările vecine.

EDITORIAL

Zilnic, pe posturile de televiziune naționale ni se prezintă accidente de circulație, crime, violuri, distrugeri, toate având același numitor comun, consumul de droguri. Tot...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...