luni, mai 29, 2023
AcasăInternaționalAustria și Germania au suspendat operațiunile de salvare din Turcia din cauza...

Austria și Germania au suspendat operațiunile de salvare din Turcia din cauza riscurilor de securitate

Germania a suspendat operațiunile de salvare și de ajutorare la locul cutremurului mortal din Turcia, din motive de securitate, după o măsură similară luată sâmbătă de Austria, transmite CNN.

„Situația de securitate din regiunea Hatay s-a schimbat aparent în ultimele ore. Există tot mai multe rapoarte de confruntări între diferite grupuri. Prin urmare, echipele de căutare și salvare ale ISAR Germania și THW vor rămâne deocamdată în tabăra de bază comună. ISAR și THW își vor relua activitatea de îndată ce AFAD va considera că situația este sigură”, se arată în declarație.

„Există o agresiune din ce în ce mai mare între grupurile din Turcia”

Armata austriacă a suspendat operațiunile de salvare din Turcia din cauza unei „situații de securitate din ce în ce mai dificile”, potrivit unității de ajutor în caz de dezastre a forțelor austriece (AFDRU), transmite CNN.

„Succesul așteptat de a salva o viață nu are nicio legătură rezonabilă cu riscul de securitate. Există o agresiune din ce în ce mai mare între grupurile din Turcia”, a declarat, sâmbătă, locotenent-colonelul Pierre Kugelweis de la AFDRU.

„Nu a existat niciun atac împotriva noastră, a austriecilor. Suntem cu toții bine … Starea de spirit în rândul salvatorilor este bună, având în vedere circumstanțele … Am dori să ajutăm, dar circumstanțele sunt ceea ce sunt”, a continuat Kugelweis. „Ne ținem forțele de salvare și recuperare pregătite. Suntem pregătiți pentru operațiuni ulterioare”, a adăugat Kugelweis, precizând că întoarcerea în Austria programată pentru joi rămâne în vigoare.

Începând de marți, 82 de soldați AFDRU au fost desfășurați. Aceștia au recuperat nouă persoane îngropate sub dărâmături.

Bilanțul victimelor cutremurelor a depășit 26.000 de morți în Turcia și Siria.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
12.3 ° C
16.6 °
11.7 °
78 %
2kmh
13 %
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °
vin
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Coboară pe scara de incendiu doar cei care sunt în formă.

EDITORIAL

Situația actuală din învățământ generează o mie și una de dispute. Cei din sistem susțin, bătându-se cu pumnul în piept, că au dreptate, că...

EPIGRAMA ZILEI

Hai să dăm mână cu mână Cei cu cinstea într-o ... rână, Să-nvârtim hora hoției Pe cuprinsul României... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...