joi, martie 28, 2024
AcasăInternaționalBiden vizitează Kievul în plin război, în timp ce Putin stă în...

Biden vizitează Kievul în plin război, în timp ce Putin stă în buncăr

Presa internațională comentează vizita-surpriză a președintelui Joe Biden la Kiev și prefațează întâlnirile de marţi din capitala Poloniei. Turneul european al liderului de la Casa Albă demonstrează sprijinul de neclintit față de Ucraina, sunt de părere comentatorii.

Biden promite „sprijin neclintit” pentru Ucraina în timpul vizitei surpriză la Kiev, titrează Financial Times.

Potrivit rfi.ro, vizita semăna cu călătoriile secrete ale președinților americani anteriori în Irak și Afganistan, dar a fost chiar și mai îndrăzneață, deoarece trupele americane nu erau la fața locului pentru a oferi sprijin.

„Biden vizitează Kiev pe fondul alarmelor aeriene”, scrie The New York Times. „O călătorie chinuitoare pentru un președinte în vârstă de 80 de ani, care arată hotărârea administrației sale în fața invaziei Rusiei „.

La Kiev, Biden își arată sprijinul „neclintit” pentru Ucraina, este titlul din Le Figaro„Momentul rămâne excepțional: vizitarea Kievului este primul sprijin direct pentru Ucraina împotriva Rusiei nu numai de la începutul războiului, ci din 2008. Mai mult, data acestei veniri este cel puțin notabilă: în lumina primul an de război, acest 20 februarie marchează și aniversarea revoluției Maidanului, din 2014, când președintele pro-rus Ianukovici a fost înlăturat de la putere.”

Iar The Guardian observă că „Vizita lui Biden în Ucraina subminează narațiunea Kremlinului despre scăderea sprijinului din partea Occidentului. Venirea la Kiev în plin război a scos în evidență și ezitarea lui Putin de a vizita frontul după ce a lansat invazia în urmă cu exact un an, președintele rus fiind ridiculizat pentru că s-a ascuns în buncăr”.

Alte publicații prefațează vizita de marţi din Polonia.

„Biden se întoarce în Polonia, relațiile americano-poloneze se încălzesc și mai mult”, concluzionează Deutsche Welle.

Pentru Euronews, Polonia este „noul cap de pod” al NATO, un jucător de frunte al Alianței, la granița dintre fostul „bloc de est” și fostul „bloc de vest”.

Iar pentru The Hill, „dată fiind situația de acasă, cu un Congres divizat și un sprijin în scădere pentru Ucraina, se puteau aștepta comentarii mai puțin puternice din partea președintelui în acest an. Dar, remarcile recente indică un discurs poate la fel de puternic și decisiv”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8 ° C
8.3 °
6.6 °
87 %
4.5kmh
69 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...