marți, mai 30, 2023
AcasăInternaționalTot mai multe semnale că urmează contraofensiva ucraineană

Tot mai multe semnale că urmează contraofensiva ucraineană

Ruşii susţin că forţele Kievului se pregătesc pentru o bătălie majoră şi că blindate, tancuri și soldați instruiți în Occident încep să vină spre front.

Ucraina acumulează trupe și echipamente în apropiere de Bahmut, ceea ce sugerează că Kievul se pregătește să organizeze o bătălie masivă în zonă, a declarat Andrei Marochko, un locotenent-colonel în retragere din Miliția Populară a așa-numitei Republici Populare Lugansk, scrie agenția de presă rusă Tass.

„Observăm acum acumularea de forțe și mijloace în această zonă. Zelenski a spus că nu vor părăsi Artiomovsk (n.r., Bahmut) și a susținut acest lucru prin acțiuni reale, deoarece un număr tot mai mare de forțe proaspete sunt desfășurate acolo. Forțele armate ale Ucrainei continuă să adune grup cu grup acolo. Zelenski a decis acum să organizeze o bătălie grandioasă acolo. Poate că are în minte niște acțiuni de contraofensivă”, a declarat Marochko la radio Komsomolskaia Pravda.

El a mai spus că militarii ucraineni care au fost instruiți în taberele de instrucție occidentale încep acum să ajungă în zona de luptă. Potrivit lui Marochko, aceștia sunt destul de bine pregătiți.

El a precizat că vehiculele blindate furnizate de Occident se deplasează deja din vestul Ucrainei către linia de angajare. Nu au existat încă rapoarte privind tancuri care să ajungă în zona de luptă. Ceea ce se știe este că există un număr mare de vehicule blindate pe roți pe drum, precum și sisteme de rachete cu lansare multiplă, a declarat Marochko.

„Noi detectăm acest lucru. Trupele ucrainene au într-adevăr forță, datorită așa-numiților parteneri occidentali”, a spus el.

Anterior, Marochko a declarat pentru TASS că Ucraina și-a întărit semnificativ trupele în principalele așezări de la vest de Bahmut: Slaviansk, Kramatorsk și Drujkovka. El a spus că coloane de vehicule blindate pe roți și pe șenile trec prin aceste orașe în timpul nopții pentru a se deplasa spre Bahmut.

În urma începerii războiului de către Rusia, Occidentul a intensificat livrările de arme și echipamente militare către Kiev, asistență a cărei valoare a ajuns până acum la miliarde de dolari. De exemplu, Germania a declarat la începutul acestui an că va trimite Ucrainei 14 tancuri Leopard 2.

Planuri de a furniza Kievului tancuri de producție occidentală au fost anunțate și de Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Slovacia, SUA, Franța și alte câteva țări.

Multe țări au început să invite trupele ucrainene pentru a se antrena în operarea vehiculelor occidentale. Potrivit generalului ucrainean Viktor Nazarov, aproximativ 50.000 de soldați ucraineni au fost instruiți până în prezent în Occident în conformitate cu standardele NATO.

Semnal tras de Prigojin

Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, i-a transmis într-o scrisoare publică ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu că o ofensivă ucraineană este iminentă și că aceasta are obiectivul de a-i izola pe luptătorii săi de restul trupelor rusești din estul Ucrainei, relatează Reuters.

Prigojin notează în scrisoarea publicată luni de serviciul de presă al Concordia, firma sa de catering de la care vine porecla de „bucătarul lui Putin”, că un „atac pe scară largă” este plănuit de Kiev pentru sfârșitul lui martie sau începutul lunii aprilie.

„Vă cer să luați toate măsurile posibile pentru a împiedica tăierea companiei militare private Wagner de forțele principale ale armatei ruse, lucru care va duce la consecințe negative pentru operațiunea militară specială”, a scris Prigojin.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.8 ° C
22.6 °
17.8 °
45 %
2.6kmh
1 %
lun
16 °
mar
23 °
mie
23 °
joi
24 °
vin
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În sfârșit, s-a finalizat proiectul „România educată”. S-a finalizat de tot.

EDITORIAL

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat recent că vârsta de pensionare va creşte treptat până la 65 de ani pentru toţi românii, în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Privindu-ți chipul în revistă Constat cu oarece amar Că în căpșorul tău există Destul spațiu excedentar... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...