spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăInternaționalAtac armat la o universitate din Praga: 14 persoane ucise și 25...

Atac armat la o universitate din Praga: 14 persoane ucise și 25 rănite

14 persoane au fost ucise și 25 rănite într-un schimb de focuri de armă la Universitatea Carolină din centrul orașului Praga, potrivit BBCThe Guardian și Reuters. Poliția a precizat că atacatorul a fost „eliminat” și clădirea a fost evacuată.

Autorul masacrului a fost un student de 24 de ani de la Universitatea Carolină și nu există niciun indiciu privind un atac terorist, potrivit poliției cehe. Ministrul de Interne al Republicii Cehe și șefii Poliției au declarat că ofițerii lucrează la teoria potrivit căreia ucigaşul ar fi responsabil pentru moartea a două persoane, săptămâna trecută, într-o pădure de lângă Praga, potrivit BBC.

Conform poliţiştilor, studentul ar fi ieşit pe balconul universității și a început să tragă în plin în mulțime cu o armă de asalt. Autorul a fost inspirat de atacuri armate similare din străinătate, a mai spus şeful poliției, Martin Vondrášek.

Zi de doliu național

Cehia a declarat că sâmbătă va fi zi de doliu naţional.

Preşedintele Petr Pavel şi-a exprimat „imensa tristeţe” şi „furia neajutorată” privind pierderea de vieţi „complet nenecesară”, potrivit BBC. Atacatorul, despre care Poliţia a afirmat că a fost ”eliminat”, este suspectat că şi-a ucis şi tatăl şi ar putea avea legătură cu moartea altor două persoane, săptămâna trecută. Acesta este unul dintre cele mai grave atacuri în masă cu arme de foc din istoria europeană recentă.

Înainte să plece la Praga, tânărul ar fi spus unor apropiați că merge să se omoare, așa că poliția era deja alertată, doar că l-a căutat la un seminar la care Kozák trebuia să participe, în altă clădire a Universității decât cea în care a făcut atacul.

După cronologia atacului, corelată cu informația morții tatălui, anchetatorii au tras concluzia că studentul și-ar fi omorât mai întâi tatăl și apoi a pus la cale atacul într-un moment de rătăcire. Corpul fără viață al atacatorului a fost găsit în curtea facultății, a declarat șeful poliției cehe, Martin Vondrášek.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15.9 ° C
15.9 °
15.9 °
69 %
2.9kmh
98 %
vin
15 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...