spot_img
miercuri, mai 1, 2024
AcasăInternaționalA sosit ziua cea mare pentru fanii Super Bowl. Este cel mai...

A sosit ziua cea mare pentru fanii Super Bowl. Este cel mai urmărit eveniment sportiv de peste Ocean (VIDEO)

A sosit ziua cea mare pentru fanii Super Bowl. În această noapte, în Las Vegas, va avea loc cel mai urmărit eveniment sportiv în Statele Unite: finala campionatului de fotbal american.

Kansas City Chiefs și San Francisco 49ers vor disputa finala NFL, sezonul 2023-2024, în Las Vegas, după ce le-au eliminat pe Baltimore Ravens, respectiv Detrot Lions, în semifinale.

Chiefs, campioana en-titre, și 49ers s-au întâlnit și în finala pentru titlul din 2019-2020, în Miami (Florida), Kansas City ieșind victorioasă, scor 31-20. La final, Patrick Mahomes, quarterback-ul celor de la Kansas City, s-a alăturat lui Ben Roethlisberger și Tom Brady în galeria coordonatorilor de joc câștigători de Super Bowl înainte să împlinească 25 de ani.

Astfel, trofeul Super Bowl se întoarcea acasă la 50 de ani de la succesul anterior al lui Chiefs, realizat în 1970. Și asta pentru că termenul de Super Bowl a fost inventat de Lamar Hunt, fondatorul lui Chiefs.

În schimb, după al doilea eșec în cele șapte finale disputate, San Francisco 49ers a ratat ocazia de a egala recordul de șase titluri NFL, deținut de Pittsburgh Steelers și New England Patriots, dar au din nou această șansă, pe 11 februarie 2024, în Las Vegas.

Chiefs – 49ers, marea finală din NFL

Super Bowl 58 le va pune față în față pe Kansas City Chiefs și San Francisco 49ers, adică echipele care s-au înfruntat pentru trofeu și în 2020. Atunci, câștg de cauyă au avut cei din Kansas, cu scorul 31-20.

Echipa din Kansas a trecut, în deplasare, de Baltimore Ravens, scor 17-10, în meciul pentru titlul de campioană în AFC (American Football Conference). Travis Kelce a reuşit 11 recepţii pentru Chiefs, una dintre ele spectaculoasă şi decisivă în finalul jocului, fiind felicitat la finalul meciului pe teren de prietena sa, starul pop Taylor Swiftt.

De partea cealaltă, 49ers a trecut dramatic de Detroit Lions (24-7), recuperând o diferență de 17 puncte în doar opt minute și preluând conducerea abia în ultimele zece minute ale partidei.

Trupa din Detroit, care nu a disputat niciodată în istoria sa un Super Bowl, a avut un început perfect de meci şi a condus cu 14-0, apoi cu 24-7, însă gazdele, conduse de quarterback-ul Brock Purdy, au întors rezultatul şi şi-au asigurat biletul pentru finala NFL.

Când se va disputa Super Bowl 2024
Super Bowl LVIII (58) va începe la ora 18:30, duminică, 11 februarie. Las Vegas este orașul gazdă, iar Usher va cânta în spectacolul de la pauză.

Usher va cânta la pauza Super Bowl 2024

Rapperul american Usher, un star la începutul anilor 2000, cunoscut pentru hiturile sale de R&B, va fi vedeta spectacolului din pauza Super Bowl 58. Usher îi ia locul megastarului Rihanna, care a încântat publicul în februarie 2023, la Glendale, Arizona, cu unul dintre cele mai urmărite spectacole din lume. in pauza Super Bowl 57.

Din 2019, spectacolul din pauza Super Bowl este produs de Roc Nation, o companie fondată de starul rap Jay-Z. În 2023, Apple Music, filiala gigantului informatic, a înlocuit Pepsi ca sponsor principal al evenimentului. Imnul național al SUA va fi cântat de interpreta de muzică country Reba McEntire.

Finala vine pentru prima dată în Las Vegas

Orașul Las Vegas a început să se aglomereze încă de acum o săptămână. Mii de suporteri au venit să vadă înfruntarea finală dintre echipele Kansas City Chiefs și San Francisco 49ers.

super bowlFinala din acest an va avea loc pe Allegiant Stadium din Paradise (Nevada / 71,835), arenă care va găzdui și meciuri din cadrul turneului de fotbal Copa America 2024 (20 iunie – 14 iulie). Meciul este programat pentru data de 11 februarie.

Finala NFL se va disputa pe Allegiant Stadium, arenă care a costat două miliarde de dolari, a fost inaugurată în 2020 și vor fi prezenți 65.000 de spectatori.

  • 165 de camere vor filma evenimentul
  • 1.000 de angajați vor fi pe Allegiant Stadium doar din parte CBS

La arena din Las Vegas există un sistem datorită căruia gazonul de iarbă este scos în afara clădirii, acolo unde poate primi lumina soarelui, este aerisit și ușor de întreținut.

Ediția 2024 a Super Bowl-ului poate fi urmărită duminică, de la 01:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, în aplicația Digi Sport și pe siteul digisport.ro, de către abonații RCS & RDS.
”Vreau să vă îndrept atenția spre suprafața de joc de pe Allegiant Stadium. Acesta nu este terenul pe care cele două echipe se vor înfrunta duminică. Veți vedea acum, aceste imagini din afara terenului. Înmuiat puțin de ploaie, acesta este terenul de iarbă pe care se va juca. Îl vor muta înăuntru, în locul acelui teren sintetic”, a mai spus announcer-ul.

Kansas City Chiefs, abonată la Super Bowl

În ultimii cinci ani, echipa din Kansas a fost protagonistă în finală de nu mai puţin de patru ori. Anul trecut, echipa lui Patrick Mahomes a învins-o pe Philadelphia Eagles (38-35), în 2020 s-a mai impus în duelul cu aceeași San Francisco 49ers (31-20), dar a pierdut contra lui Tampa Bay Buccaneers, în 2021 (9-31). În finala din 2022, fără Chiefs calificată, Los Angeles Rams s-a impus în fața celor de la Cincinnati Bengals (23-20).
Echipa din San Francisco este de cinci ori campionaă a NFL, în timp ce rivala din Kansas City a câștigat Super Bowl de trei ori.

Zeci de milioane de dolari pentru publicitatea la Super Bowl

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai mari evenimente sportive ale anului, Super Bowl este un punct culminant în calendarul publicitar, cu peste 100 de milioane de spectatori și peste 50 de companii care își dispută atenția acestora.

Companiile plătesc sume colosale pentru publicitate, iar marile mărci au ajuns să plăteasca chiar și 7 milioane de dolari pentru un spot de 30 de secunde.

În reclamele lansate până acum în acest an, Budweiser și-a readus iconicul Clydesdales, Lionel Messi joacă într-o reclamă pentru Michelob Ultra, iar Jennifer Aniston uită că a lucrat cu David Schwimmer în Friends pentru Uber Eats.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
13.5 ° C
16.6 °
12.8 °
67 %
2.6kmh
4 %
mie
22 °
joi
23 °
vin
23 °
sâm
20 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Oamenii se pregătesc, se vede că vin sărbătorile.

EDITORIAL

Eliminarea din cărțile Primăriei pe motive de incompatibilitate a medicului Cîrstoiu este doar praful în ochi pe care Ciolacu și ai lui ni l-au...

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...