spot_img
luni, aprilie 22, 2024
AcasăInternaționalNava de desant rusă Cezar Kunikov, lovită și scufundată în Marea Neagră

Nava de desant rusă Cezar Kunikov, lovită și scufundată în Marea Neagră

Drone ale Serviciului de informații al Apărării din Ucraina (DIU) au lovit nava rusă de desant Cezar Kunikov în Marea Neagră în dimineața zilei de 14 februarie, transmite publicația Ukrainska Pravda, care citează surse din DIU.

Potrivit G4Media, Statul Major General al forțelor armate ucrainene a publicat o declarație care a confirmat oficial atacul asupra navei rusești de debarcare de mari dimensiuni Cezar Kunikov în Marea Neagră în această dimineață. Armata ucraineană susține că nava, care se afla în apele teritoriale ucrainene în apropiere de Alupka (în Crimeea anexată) în momentul atacului, a fost distrusă.

Informațiile nu pot fi verificate din surse independente. Operațiunea ar fi condus la scufundarea navei Cezar Kunikov.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a afirmat că forțele sale de apărare aeriană ar fi doborât șase drone în Marea Neagră în noaptea de 13-14 februarie. În același timp, canalele Telegram au raportat un incendiu în în mare, în apropiere de Alupka-Katsiveli. De asemenea, se pare că două elicoptere Mi-8 ar fi zburat la joasă înălțime deasupra apei din zonă.

Canalul Telegram Krymsky Veter (Vântul Crimeii) a raportat că dronele ar fi lovit o navă de debarcare. Ulterior, un elicopter de căutare și salvare Ka-27 a fost, de asemenea, reperat în zona așezării Foros (Crimeea ocupată de Rusia).

Caesar Kunikov este o navă de debarcare

Potrivit site-ului web al Flotei ruse a Mării Negre, Caesar Kunikov este o navă de debarcare de mari dimensiuni din cadrul Proiectului 775. Nava are o lungime de 112,5 metri, o lățime de 15 metri și un pescaj de 3,7 metri. Nava de război are următoarele arme: 2×2 piese de artilerie AK-725 de 57 mm, 4×8 lansatoare de sisteme de apărare antiaeriană portabile și 2×30 lansatoare multiple de rachete A-215 Grad-M de 122 mm.

Echipajul are 87 de membri.

Se pare că nava poate fi folosită pentru a instala câmpuri de mine. Nava de debarcare poate fi utilizată cu diferite opțiuni de încărcare: 150 de soldați și 10 tancuri T-55 cu un echipaj de 40 de persoane; 12 tancuri amfibii PT-76 cu un echipaj de 36 de persoane; o unitate formată din 3 tancuri T-55 cu un echipaj de 12 persoane, 3 mortiere de 120 mm, 3 vehicule de luptă 2G 27, 4 vehicule ZIL-130, 4 vehicule GAZ-66 și un vehicul de teren GAZ-69.

Grupul de debarcare este format din 147 de soldați. Nava este capabilă să transporte 650 de tone de marfă pe o distanță de 4.700 de mile.

Potrivit Wikipedia, Țaezar (Cezar) Lvovici Kunikov, ofițer sovietic și comandant al unei unități de debarcare, după care a fost numită nava de război în cauză, a murit la 14 februarie 1943 și a fost înmormântat în Gelendzhik, unde președintele rus Vladimir Putin are un buncăr.

La începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, nava Cezar Kunikov a fost andocată în orașul port Berdiansk, ocupat de Rusia, și a suferit avarii atunci când forțele ucrainene au scufundat nava de debarcare Saratov în martie 2022.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.8 °
8.6 °
86 %
1.3kmh
97 %
lun
9 °
mar
14 °
mie
20 °
joi
14 °
vin
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Numai Horea și Cloșca au rămas să vadă cum se repară școala, probabil Crișan se uita urât și e la pământ.

EDITORIAL

Nici n-a început bine campania electorală și deja ne este silă de ceea ce vedem și auzim, deși știam ce ne așteaptă. Cum deja...

EPIGRAMA ZILEI

Ai putea opri exodul Sau al nației sevraj Azi, când, hoții și norodul Trăiesc în concubinaj? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...