spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăInternaționalVladimir Putin susține că NATO se pregătește să atace Rusia și amenință...

Vladimir Putin susține că NATO se pregătește să atace Rusia și amenință Occidentul

Dictatorul rus, Vladimir Putin, se adresează celor două camere ale parlamentului rus, în această dimineață, cu două săptămâni înainte de alegerile prin care va fi reconfirmat pentru încă șase ani la conducerea statului rus. Este așteptat ca Putin să vorbească despre planurile sale pentru următorii ani.

Puternic mediatizat, mesajul lui Putin e difuzat gratuit în cinematografele din 20 de oraşe ruseşti. În plus, discursul e difuzat în direct pe canalele federale de televiziune, iar transmisiunea va fi organizată inclusiv pe ecrane stradale în marile oraşe.

Principalele declarații ale lui Vladimir Putin:

  • Populația din Donbas și din Noua Rusie (nr – termen cu care sunt denumite teritoriile ocupate din Ucraina) luptă pentru libertate și ne inspiră și pe noi toți pentru a învinge și a rezolva toate problemele care apar. Avem sprijinul majoritar al populației, în ciuda tuturor pierderilor suferite. Soldații din tranșee suferă cel mai mult, dar toată populația este alături de ei. Sunt eroi, iar familiile lor îi așteaptă acasă.
  • Occidentul, cu tendințele sale coloniale, vrea să împiedice avansul Rusiei și să ne distrugă. Vrea să ne dividă și să ne slăbească. Dar noi facem față amenințărilor, pentru că luptăm pentru patria noastră.
  • Forțele noastre armate au o experiență vastă în arta războiului. Avem lideri talentați și arme hi-tech. Sistemele navale și cele hipersonice și-au dovedit eficiența. La fel și sistemul antirachetă. Au capabilități unice, pe care le-au demonstrat.
  • Cred că ați înțeles cu toții că suntem amenințați de forțe inamice, care vor înfrângerea noastră strategică pe câmpul de luptă. Trebuie să ne asigurăm că flancul de vest este protejat, în special la granița cu Finlanda și Suedia (noile state NATO – nr). SUA continuă să mintă că acționează pentru apărarea unor părți ale lumii, dar de fapt SUA și NATO se pregătesc de un atac asupra noastră. Trebuie să înțeleagă că și noi avem arme, cu care îi putem ataca pe propriul teritoriu. Acest lucru este important, pentru că trebuie să înțeleagă că un atac asupra Rusiei ar putea declanșa un război nuclear. Oare chiar nu înțeleg asta? Se cred superiori pentru că rusofobia le întunecă judecata – fără Rusia, nicio parte din lume nu va mai fi sigură. Forțele noastre nucleare strategice sunt pregătite pentru a fi folosite.
  • Ne confruntăm cu rusofobia, care, ca și alte forme de rasism, întunecă judecățile. Fără Rusia nu este nicio parte sigură în lume. Vrem solidaritate mondială în finanțe, tehnologie și ne luptăm contra stereotipurilor din toată lumea. Cu ajutorul aliaților noștri, vom crea o nouă structură financiară mondială, cu care să contracarăm vestul. Lucrăm cu state din Asia și Africa, cărora le respectăm suveranitatea, la fel ca și cu state din Orientul Mijlociu. În Rusia se regăsește opusul a ceea ce se întâmplă în vest. Noi susținem valori ale civilizației.

Potrivit Digi24, zilele precedente, dictatorul rus le-a dedicat pregătirii discursului. După cum a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Putin a lucrat personal la text, a avut „zeci de contacte telefonice şi personale” – cu miniştri, viceprim-miniştri, şefi de agenţii. În 2022, când a început invazia din Ucraina, Putin nu a mai rostit discursul. Atunci, însuşi preşedintele a explicat că evoluţia dinamică a situaţiei nu permitea fixarea rezultatelor şi a planurilor pentru viitor.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
17 ° C
19.8 °
16.6 °
44 %
5.2kmh
27 %
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...