vineri, martie 29, 2024
AcasăInterviu„Locul de muncă al aleşilor locali trebuie să fie între cetăţeni”

„Locul de muncă al aleşilor locali trebuie să fie între cetăţeni”

♦ Interviu cu Doina Federovici, candidat al PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoşani.

De ce v-aţi dorit să candidaţi la conducerea Consiliului Judeţean Botoşani? Ce vă recomandă?

Doina Federovici: – Doresc să-mi dedic şi următoarea perioadă din activitatea mea profesională judeţului Botoşani şi locuitorilor din fiecare localitate, începând de la municipiul Botoşani şi până la Darabani, Rădăuţi Prut, Flămânzi, Călăraşi şi din fiecare sat, comună şi oraş din judeţ.

Toată experienţa politică, legislativă şi administrativă pe care am acumulat-o la Bucureşti, timp de 8 ani de zile, în Senatul României, toate proiectele de pe plan local ale primarilor de la toate formaţiunile politice pe care le-am prezentat şi susţinut la autorităţile centrale mă fac să cred că a venit timpul să mă implic în cel mai direct mod la nivelul judeţului Botoşani pentru o şi mai puternică dezvoltare a regiunii noastre şi pentru oferirea siguranţei unui trai mai bun pentru fiecare botoşănean.

Sunt senator al judeţului Botoşani la al doilea mandat, ocupând la nivelul Senatul funcţiile de vicepreşedinte şi chestor,am ocupat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, am avut diferite funcţii de coordonare în administraţia publică locală, ceea ce mi-a oferit oportunitatea de a lucra atât la nivel legislativ, cât şi de a colabora cu reprezentanţii administraţiei centrale din ministere şi agenţii, cu aleşii locali şi nu în ultimul rând cu societatea civilă, atunci când ne consultam pentru realizarea unui proiect de lege.

Ca parlamentar, m-am ţinut de cuvânt întotdeauna şi am susţinut proiectele de investiţii din fiecare comunitate locală, indiferent de coloratura politică a primarului M-a interesat să creştem nivelul de civilizaţie din fiecare localitate, începând de la asfalt pe drumuri, la aducţiuni de canalizare şi apă, până la construcţia şi dotarea unităţilor de învăţământ, amenajarea de dispensare medicale, dotarea şi modernizarea Spitalului Judeţean „Mavromati”.

Sunt peste 500 de obiective de investiţii, finalizate sau aflate în diferite stadii de derulare, care sunt iniţiate în guvernarea PSD şi pentru care am sprijinit toţi primarii să depună proiecte.

Care vor fi priorităţile dumneavoastră dacă veţi fi aleasă de botoşăneni în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean?

Judeţul Botoşani trebuie să ofere tinerilor un loc de muncă bine plătit, trebuie să avem spitale şi şcoli curate şi dotate, drumuri asfaltate, apă curentă şi canalizare în toate localităţile pentru fiecare botoşănean. Nu accept niciun fel de discriminare, că e primar PSD, PNL, ALDE, USR, nu există aşa ceva! Toţi locuitorii judeţului Botoşani trebuie să aibă condiţii civilizate şi să beneficieze de acelaşi tratament, indiferent de zona judeţului sau de localitatea la care ne referim.

Dacă voi deveni preşedinte al Consiliului Judeţean, ştiu ce am de făcut chiar de a doua zi pentru dezvoltarea judeţului nostru.

Locul de muncă al aleşilor locali trebuie să fie între cetăţeni.

În toată experienţa pe care am acumulat-o, am înţeles un lucru foarte important: decidentul politic trebuie să fie în dialog cu cetăţenii. Aşadar, biroul meu va fi pe teren, între oameni, în sate, în comune, în oraşe. Aşa cum timp de 8 ani am susţinut mereu la Bucureşti problemele primăriilor din judeţ, petiţiile botoşănenilor, proiecte de legi, doleanţele sindicatelor, aşa voi face şi la Consiliul Judeţean. Voi fi în permanenţă în teritoriu, în comunele şi oraşele din judeţ, pentru a prelua problematica locală şi a urmări la faţa locului cum se desfăşoară toate lucrările de la nivel local.

Vă rog să ne daţi câteva exemple de proiecte pentru Consiliul Judeţean.

ASFALT PE TOATE DRUMURILE JUDEŢENE:

  • Finalizarea asfaltărilor începute de PSD pentru toate drumurile judeţene, inclusiv Drumul Strategic. Finalizarea drumurilor naţionale: Botoşani – Târgu Frumos şi Botoşani – Ştefăneşti.

CONDIŢII DE TRAI LASAT LA FEL CA LA ORAŞ:

  • Extinderea reţelelor de utilităţi publice de apă, canalizare, curent şi gaze în toate localităţile din judeţ. Înlocuirea branşamentelor vechi de utilităţi.

SPITAL JUDEŢEAN EUROPEAN LA BOTOŞANI:

  • Dotarea cu aparatură medicală avansată pentru toate secţiile Spitalului Judeţean, condiţii decente de cazare şi masă, saloane curate, reguli stricte privind respectul faţă de pacient.

CENTRE DE COLECTARE PRODUSE AGRICOLE:

  • Unităţi de colectare, depozitare şi procesare pentru legumele şi fructele producătorilor locali şi centre de achiziţie animale. Continuarea extinderii sistemelor de irigaţii.

PĂSTRAREA TINERILOR DIN JUDEŢ:

  • Stimulente pentru angajarea pe salarii decente a tinerilor din judeţ, şcoli de meserii în parteneriat cu mediul de afaceri pentru garantarea angajării tinerilor absolvenţi.

CETĂŢENII, CONSILIERII PREŞEDINTELUI CONSILIULUI JUDEŢEAN:

  • Program săptămânal în judeţ. Audienţe ale preşedintelui Consiliului Judeţean cu cetăţenii din fiecare zonă a judeţului, comunicare permanentă cu primarii, stabilirea bugetului judeţului împreună cu botoşănenii.

PROTECŢIE SOCIALĂ PENTRU COPII ŞI BĂTRÂNI:

  • Programe de sprijin financiar pentru copiii şi vârstnicii din comunităţile vulnerabile: fonduri pentru rechizite şi investigaţii medicale. Amenajarea de centre pentru vârstnici. Extinderea centrelor de tratare şi recuperare a copiilor cu dizabilităţi.

EDUCAŢIE ŞI CULTURĂ:

  • Promovarea uriaşului potenţial cultural, religios şi al marilor genii al judeţului Botoşani. Programe de integrare a copiilor cu părinţi plecaţi în străinătate. Continuarea dezvoltării infrastructurii şcolare moderne

BOTOŞANI, JUDEŢ VERDE ŞI CURAT:

  • Management european de colectare selectivă a deşeurilor. Servicii de mentenanţă pentru salubrizare, deszăpezire şi reparaţii drumuri.

DEZVOLTARE REGIONALĂ TRANSFRONTALIERĂ

  • Dialog permanent cu autorităţile centrale pentru finalizarea redeschiderii punctului vamal Racovăţ şi modernizarea vămii Rădăuţi Prut. Departament de proiecte transfrontaliere pentru forţă de muncă şi turism.

Ce vă deosebeşte pe dumneavoastră şi candidaţii PSD de celelalte partide?

  • Diferenţa e simplă. Atât eu, cât şi echipa de la PSD Botoşani care va candida alături de mine la Consiliul Judeţean, a demonstrat că este o echipa puternică,că poate să facă lucruri bune pentru oameni, să aducă proiecte pentru fiecare comunitate locală, să se implice pentru a rezolva problemele din teritoriu.
  • Pentru echipa PSD Botoşani, fiecare botoşănean a contat de fiecare dată, nimic altceva.
  • În prezent avem în judeţul Botoşani sute de şantiere,atât pe partea de infrastructură rutieră, de apă şi canalizare, cât şi construcţii sau refaceri de unităţi şcolare, amenajări de dispensare medicale, cămine culturale şi multe altele.
  • Cu toate că nu am reuşit de fiecare dată, din motive care nu au ţinut de noi să finalizăm la timp obiectivele propuse, ne-am ţinut de cuvânt de fiecare dată.
  • Candidaţii noştri pentru primării fie că sunt la primul mandat sau au mai multe mandate de primar sau consilier local, toţi sunt oameni respectaţi în comunităţile lor, specialişti, dedicaţi administraţiei publice locale, cu rezultate în profesia lor.
    • Atât echipa PSD pe care o voi conduce la Consiliul Judeţean, cât şi colegii primari vor continua Programul Naţional de Dezvoltare Locală, care a fost cel mai important vehicul de investiţii la nivelul comunităţilor locale, a reprezentat cea mai bună oportunitate de reducere a decalajelor dintre sat şi oraş
    • PNDL a fost principalul motor de dezvoltare economică, socială şi culturală a zonelor rurale.
    • Fără PNDL nu s-ar fi făcut nici o investiţie la nivelul fiecărei comune din România, ci doar în marile oraşe.
    • PNDL a fost şi rămâne un ajutor pentru judeţul Botoşani. Uitaţi-vă în toate localităţile din judeţ şi o să vedeţi investiţii în lucru sau finalizate prin acest program.
    • Modul de lucru al fiecărei investiţii şi durata de execuţie a depins de fiecare primărie în parte. De exemplu, la primăria municipiului Botoşani, domnul primar Flutur nu a fost în stare să finalizeze proiecte, cu fonduri naţionale sau europene, pentru că nu a fost interesat să dezvolte oraşul. Dânsul a avut alte priorităţi, în special politice, nicidecum administrative.

 

Cum caracterizaţi cele 10 de luni de guvernare PNL?

    • Guvernul Orban a eşuat grav! A eşuat în combaterea pandemiei, care este scăpată de sub control, a eşuat să relanseze economia, a eşuat să îndeplinească minimele angajamente asumate când a preluat guvernarea. A profitat de situaţia creată de pandemie ca să umple buzunarele clientelei politice prin achiziţii de materiale sanitare la preţuri astronomice, fără respectarea legii, aşa cum stipulează şi Curtea de Conturi în raportul dat publicităţii. În Parlament, premierul Orban a eşuat să explice convingător cum va reuşi să organizeze alegeri în siguranţă şi cum va începe şcoala, în septembrie, astfel încât toţi copiii să aibă acces la carte şi să înveţe efectiv în condiţii sigure. Prin urmare, guvernul Orban trebuie să plece! În următoarele zile PSD va depune moţiune de cenzură.
    • Nici reprezentanţii PNL pe plan local, nu au demonstrat niciunui botoşănean nimic. Dimpotrivă, domnul senator Şoptică nu poate prezenta în faţa botoşănenilor nici un proiect început de la zero, fiind ocupat cu alte lucruri. Dânsul a început să se laude cu investiţiile promovate şi finanţate de guvernarea PSD. Aşa a făcut cu investiţiile pentru cele două drumuri: Botoşani-Târgu Frumos şi Botoşani-Ştefăneşti, unde nu are niciun aport, dimpotrivă a votat permanent în Parlament împotriva modernizării acestora. Toate Hotărârile de Guvern pentru realizarea procedurilor de modernizare a celor două drumuri, sumele alocate şi procedurile tehnice au fost promovate de Guvernarea PSD.
    • Botoşănenii au nevoie de oameni cinstiţi, cu coloană vertebrală, cu experienţă în administraţie, nu de subordonaţi ai domnului Orban care pur şi simplu, prin incompetenţă, au gestionat dezastruos ţara în cele 10 luni de când guvernează.
    • Cum să creadă botoşănenii ce le promit liberalii din Botoşani, dacă şefii lor de la Bucureşti, domnii Iohannis şi Orban i-au bombardat pe români cu amenzi declarate neconstituţionale, iar ei nu au respectat cele mai elementare norme sanitare pe care le-au impus cetăţenilor. Ambii lideri PNL au defilat în public fără măşti de protecţie împotriva COVID, unul chiar la Bruxelles, iar celălalt la cheful de la Guvern.

 

Aveţi un mesaj pentru botoşăneni?

    • Pentru echipa PSD Botoşani fiecare botoşănean contează!!!
    • Eu, Doina Elena Federovici şi toţi consilierii judeţeni de la PSD vom fi permanent, din prima până în ultima zi a mandatului în teren, în localităţile judeţului Botoşani. Biroul nostru va fi în judeţ, în mijlocul oamenilor, pe uliţele satelor, nicidecum nu ne vom încuia în birou.
    • Oricine va avea o problemă va avea mereu uşa deschisă la preşedinte şi la toţi consilierii judeţeni de la PSD, indiferent că e primar sau cetăţean fără niciun fel de funcţie administrativă.
    • Angajamentul meu ferm şi al echipei mele de Consiliul Judeţean este siguranţa unui trai mai bun pentru fiecare locuitor din Botoşani.
Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
11 ° C
11.1 °
8.2 °
61 %
1.8kmh
99 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...