Romii s-au bătut şi la September Fest

Doi romi implicaţi duminică seară într-o bătaie în Centrul Vechi, în timpul concertelor September Fest, au fost amendaţi de jandarmi cu câte 2.000 de lei fiecare pentru adresarea de injurii şi cuvinte obscene unui bărbat şi provocare de scandal, comportamentul acestora stârnind indignarea celorlalţi spectatori. „Cei doi tineri, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, au fost ridicaţi de jandarmi şi conduşi la autospeciala de serviciu, unde au fost legitimaţi şi li s-au aplicat sancţiunile, unul dintre ei refuzând să semneze procesul verbal de aplicare a sancţiunii, actul procedural urmând să-i fie comunicat prin poştă sau prin afişare la domiciliu”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

În total, în cele patru zile de concerte, jandarmii au aplicat 11 sancţiuni, amenzile aplicate (n.r. – cele mai multe pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, adresare de injurii sau provocare de scandal) totalizând 5.700 de lei.

Incidentul din Centrul Vechi vine după ce romii şi-au dat în petec şi în Parcul Tineretului, unde vinerea trecută mai mulţi poliţişti veniţi să restabilească ordinea au fost înconjuraţi, îmbrânciţi şi udaţi cu apă de la etaj, fiind nevoie de intervenţia mascaţilor. Situaţia este tensionată şi în Centrul Istoric, unde mai mulţi chiriaşi şi patroni spun că a devenit imposibil să convieţuiască alături de etnicii minoritari, care îi sfidează atât pe ei cât şi forţele de ordine, atunci când acestea sunt prezente în zonă.

Deja ai votat!