Tragedia de la Săveni, anchetată de operatorul de apă

0

Conducerea societăţii Nova Apaserv a declanşat o anchetă în cazul muncitorului Staţiei de epurare Săveni, care a murit vineri într-un accident produs la muncă. Gabriel Cârlan, managerul companiei, a confirmat faptul că primele cercetări efectuate au arătat că muncitorii nu primiseră sarcina de a curăţa puţul dezafectat şi nici nu discutaseră cu nimeni despre riscurile la care se expun dacă folosesc o motopompă pe benzină într-un spaţiu închis. „Am făcut azi (n.r. – ieri) o şedinţă. Lucrarea nu era prevăzută. Face o anchetă şi Inspectoratul Teritorial de Muncă. Aşteptăm şi rezultatul expertizei medico-legale”, a declarat Gabriel Cârlan, directorul societăţii Nova Apaserv.

Tragedia anchetată în acest zile a avut loc vineri la amiază. Atunci, un bărbat de 61 de ani a fost scos fără suflare dintr-un puţ dezafectat al staţiei de epurare, din care încercase să evacueze apa uzată, cu ajutorul unei motopompe. Pentru că spaţiul era foarte îngust şi nu era ventilat, a rămas în scurt timp fără aer, prăbuşindu-se cu faţa în apă. Intraţi după el, alţi doi bărbaţi au leşinat şi ei. Scoşi rapid afară, aceştia şi-au revenit, după ce au primit îngrijiri de la medici. Ambii sunt internaţi la spital.

Pentru colegul lor mai în vârstă, scos din puţ după mai mult de o oră, manevrele de resuscitare nu au avut niciun efect.

– Margarita HÎRTIE

mhirtie@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...