spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTVictime la minut pe şoselele groazei

Victime la minut pe şoselele groazei

Bilanţul accidentelor grave înregistrate pe şoselele botoşănene ia proporţii de la o zi la alta. În ultimele luni, zeci de persoane au murit pe şosele sau au fost rănite grav şi sute de maşini au fost distruse în urma evenimentelor rutiere.

Ieri, un moment de neatenţie a dus la un accident cumplit, în urma căruia a murit o familie din judeţ. Soţii Aurelia şi Mircea C. în vârstă de 63 şi respectiv 71 de ani mergeau către Botoşani cu un Nissan Almera, iar, din câte se apare, imediat după ce au trecut de Mănăstirea Zosin, femeia i-a cerut soţului să-i dea telefonul. Deşi a văzut că se apropia o curbă, acesta s-a aplecat totuşi după telefon. Scăpată de sub control, maşina a intrat pe contrasens şi s-a izbit în viteză într-un microbuz Mercedes Benz care venea din faţă. În urma impactului violent, soţii din autoturism au fost răniţi grav, femeia rămânând încarcerată. În scurt timp, la faţa locului au ajuns pompierii de la descarcerare, cadrele medicale de la ambulanţă şi echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă. În timp ce Mircea C. era transportat la spital, pompierii făceau eforturi pentru a o scoate pe femeie din autoturismul distrus. Eliberată din mormanul de fiare, aceasta a fost predată cadrelor medicale în stop cardio-respirator. Membrii acestuia au început manevrele de resuscitare şi au plecat cu ea spre Unitatea de Primiri Urgenţe de la spital.

„Femeia a fost adusă la spital cu şanse minime de supravieţuire”, a declarat imediat după accident Liviu Stan, medic în cadrul SJA Botoşani. În ciuda eforturilor făcute de medici, femeia nu a supravieţuit leziunilor grave suferite, decesul Aureliei C. fiind declarat în Urgenţe.

Câteva ore mai târziu, a murit şi soţul acesteia. Ajuns la spital cu răni la nivelul abdomenului şi toracelui, Mircea C. a fost dus în sala de operaţii, însă a murit în timpul intervenţiei chirurgicale.

Celelalte două persoane rănite în accident sunt în afara pericolului.

 

Stradă închisă pe durata cercetărilor

 

Cazul este în continuare în atenţia poliţiştilor rutieri, care vor prezenta în zilele următoare şi rezultatele verificărilor făcute la faţa locului. Cert este deocamdată că ambele maşini circulau cu viteză mare, iar impactul a fost unul deosebit de violent. În urma acestuia, strada s-a umplut de uleiul scurs din cele două autovehicule, fiind nevoie ca pompierii să spele carosabilul. Ca urmare a cercetărilor şi a operaţiunilor de curăţare a străzii, circulaţia a fost închisă câteva zeci de minute.

 

CASETA:

Sute de accidente produse în primele şapte luni

 

În primele şapte luni din acest an în judeţ au fost contabilizate 257 de accidente soldate cu răniţi, adică o medie de mai mult de un accident pe zi, 67 dintre acestea fiind grave, iar 13 persoane pierzându-şi viaţa în războiul de pe străzi. În 50 de cazuri, spun poliţiştii, a fost vorba de biciclişti neatenţi, apoi de viteză, neacordare de prioritate pietonilor sau de abateri din partea celor care încercau să traverseze strada neregulamentar. Iar ca imaginea să fie completă, trebuie spus că, în prima jumătate a anului, poliţiştii au aplicat 16.113 sancţiuni contravenţionale, dintre care aproape 8.000 pe nerespectarea regimului legal de viteză şi peste 1.500 de sancţiuni pentru traversări neregulamentare ori neacordare de prioritate pentru pietoni. Asta înseamnă o medie de aproape 90 de amenzi în fiecare zi, ori trei sancţiuni în fiecare oră, care înseamnă o amendă la fiecare 20 de minute.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...