Anchetă pentru copilul căzut în fosă

Infirmiera de la grădiniţa din Todireni, unde un copil de trei ani lăsat să meargă la toaletă însoţit de sora lui, cu doar doi ani mai mare, a căzut în fosă, va fi anchetată de procurori pentru neglijenţă în serviciu. Asta deşi propunerea iniţială a fost ca aceasta să fie cercetată pentru vătămare din culpă.

Părinţii băieţelului în vârstă de trei ani, internat la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean, spun că acesta le-a povestit cum dejecţiile şi apa îi veneau până la aproape de gură şi susţin că femeia care ar fi trebuit să aibă grijă de el ar trebui acuzată de o faptă mult mai gravă. „Copilul a căzut între betoane, nu a căzut pe burete sau în piscină. Dacă nu era sora lui de 5 ani să anunţe educatoarea că Octavian a căzut în fosă, el se îneca acolo. Cel mai tare mă doare că nu au anunţat mama imediat şi că nu au anunţat Salvarea sau Poliţia. Au pus viaţa copilului în pericol. Dacă apa avea cinci centimetri mai mult, copilul se îneca acolo”, a spus Beniamin V., tatăl copilului.

Şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a declanşat o anchetă în acest caz. Ciprian Manolache, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat că doi inspectori şcolari au verificat dacă la nivelul celor două unităţi de învăţământ sunt respectate procedurile.

„Potrivit procedurii, copiii de grădiniţă sunt însoţiţi în afara spaţiului de învăţământ de către îngrijitoare sau, după caz, de femeia de serviciu, care este normată pentru asemenea situaţii”, a precizat Ciprian Manolache.

Reprezentantul IŞJ a explicat că la fiecare şedinţă cu directorii li se atrage atenţia asupra măsurilor care trebuie luate pentru asigurarea securităţii elevilor.

 

– Tudor CHIRIAC

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!