Niculescu şi Ţig, în sferturi de finală la Seul

 Cele două românce au reuşit să treacă de adversarele din optimile competiţiei sud-coreene.

 

Monica Niculescu (55 WTA) şi Patricia Ţig (135 WTA) s-au calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului de la Seul, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce au trecut în optimile de finală de Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia), respectiv belgianca Kirsten Flipkens.

Niculescu (28 de ani, 55 WTA), a cincea favorită, a avut nevoie de oră şi 32 de minute pentru a se califica între cele mai bune opt jucătoare la turneul de la Seul, unde va juca împotriva slovacei Jana Cepelova.

În primul set a întâlnirii din optimi, cu Anna Karolina Schmiedlova, sportiva din România s-a desprins la scorul de 3-1, cu două break-uri şi nu a mai cedat avantajul până la finalul manşei, adjudecată cu 6-2. Actul al doilea a fost dominat tot de Monica Niculescu, care a condus cu 3-0 şi 4-2, reuşind apoi break-ul decisiv şi a închis meciul cu 6-2, 6-2.

Patricia Ţig (135 WTA) a trecut în două seturi cu Kirsten Flipkens (30 ani, 58 WTA). În prima manşă, jucătoarea din România a condus cu 4-2, însă belgianca a revenit şi a restabilit egalitatea, dar Ţig nu a cedat, a reuşit două game-uri consecutive şi s-a impus cu 6-4. În manşa secundă, jocul s-a disputat după acelaşi scenariu. Ţig s-a distanţat la 4-2, Flipkens a reuşit să egaleze la 4, după care jucătoarea clasată pe locul 135 în lume, a făcut două game-uri la rând şi a câştigat cu 6-4, 6-4.

Tot ieri, în sferturile probei de dublu, perechea româno-austriacă Patricia Ţig/Tamira Paszek a fost întrecută cu 6-2, 6-3 de favoritele numărul doi, Kirsten Flipkens (Belgia)/Johanna Larsson (Suedia). Ţig şi Paszek vor fi recompensate pentru participare cu 1.820 dolari şi 60 puncte WTA.

Patricia Ţig şi Monica Niculescu şi-au asigurat un cec de 5.900 de dolari şi 60 de puncte WTA.

 

Deja ai votat!