Buget record pentru salariile de la Spitalul Judeţean

Suma direcţionată de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Spitalului Judeţean „Mavromati” este una considerabilă. Potrivit preşedintelui CAS Botoşani, Costel Lupaşcu, după aplicarea Ordonanţei 20 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, suma care va ajunge lunar la cea mai mare unitate spitalicească din judeţ va fi de 10 milioane de lei. Înainte de majorarea salariilor în sănătate, CAS deconta lunar către spital în jur de nouă milioane lei. „Este cea mai mare finanţare pe care a primit-o spitalul până acum. An de an a tot crescut finanţarea către spital”, a declarat Costel Lupaşcu.

Deşi suma primită lunar de spital pare una colosală, în fapt aceasta abia ajunge pentru salarii şi servicii, „Mavromati” fiind una dintre cele mai mari unităţi medicale din ţară, cu 2.200 de salariaţi şi secţii împărţite în municipiu, dar şi în judeţ. Pentru plata acestora, se cheltuiesc în jur de 80% din buget, pentru celelalte cheltuieli rămânând 20% din bani, adică în jur de două milioane de lei lunar.

De altfel, reprezentanţii unităţii medicale au reclamat în mai multe rânduri finanţarea necorespunzătoare, din cauza căreia s-a ajuns ca în unele perioade bolnavii să fie nevoiţi să aducă medicamente de acasă.

 

 

Deja ai votat!