Folclor botoşănean dus în SUA

Ansamblul folcloric „Hora“ din comuna Vlăsineşti, judeţul Botoşani, participă în aceste zile la Romanian Festival din Sacramento, California. Spectacolul are loc în Royer Park şi se desfăşoară sub motto-ul „To Be Romanian For A Day“.

Ansamblul „Hora“ este prezent pe coasta de vest a SUA la invitaţia Centrului Comunitar Românesc din Sacramento. Această organizaţie non profit din statul California organizează anual cel mai mare eveniment românesc din California de Nord, ajuns la a XV-a ediţie, un eveniment dedicat în special comunităţii românilor din Statele Unite ale Americii, dar şi publicului american, sub titulatura „Romanian Festival“, care are în program muzică live, dansuri populare tradiţionale, o prezentare de mâncăruri tradiţionale româneşti, precum şi expoziţii de artă populară.

Ansamblul folcloric „Hora“ a fost fondat în 2008, fiind format din interpreţi vocali, instrumentişti şi dansatori şi valorifică tradiţiile din zona Văii Başeului, Botoşani. Grupul a câştigat numeroase premii şi distincţii naţionale şi internaţionale şi a reprezentat România la Festivalul „Ziua României pe Broadway – Romania Day on Broadway“, organizat de Institutul Cultural Român din New York, în data de 10 mai 2015.

Acesta a participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale.

 

– Margarita HÎRTIE

mhirtie@monitorulbt.ro

 

Deja ai votat!