Folclor botoşănean dus în SUA

0

Ansamblul folcloric „Hora“ din comuna Vlăsineşti, judeţul Botoşani, participă în aceste zile la Romanian Festival din Sacramento, California. Spectacolul are loc în Royer Park şi se desfăşoară sub motto-ul „To Be Romanian For A Day“.

Ansamblul „Hora“ este prezent pe coasta de vest a SUA la invitaţia Centrului Comunitar Românesc din Sacramento. Această organizaţie non profit din statul California organizează anual cel mai mare eveniment românesc din California de Nord, ajuns la a XV-a ediţie, un eveniment dedicat în special comunităţii românilor din Statele Unite ale Americii, dar şi publicului american, sub titulatura „Romanian Festival“, care are în program muzică live, dansuri populare tradiţionale, o prezentare de mâncăruri tradiţionale româneşti, precum şi expoziţii de artă populară.

Ansamblul folcloric „Hora“ a fost fondat în 2008, fiind format din interpreţi vocali, instrumentişti şi dansatori şi valorifică tradiţiile din zona Văii Başeului, Botoşani. Grupul a câştigat numeroase premii şi distincţii naţionale şi internaţionale şi a reprezentat România la Festivalul „Ziua României pe Broadway – Romania Day on Broadway“, organizat de Institutul Cultural Român din New York, în data de 10 mai 2015.

Acesta a participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale.

 

– Margarita HÎRTIE

mhirtie@monitorulbt.ro

 

Deja ai votat!