Vremea devine deosebit de rece

Meteorologii au emis ieri o nouă informare de vreme rea. Astfel, până joi la ora 10.00 vor fi posibile precipitaţii însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi o scădere accentuată a temperaturilor.

Cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi local 40-50 de litri pe metru pătrat, cu precădere în Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei, precum şi în zonele montane. Pe parcursul zilei de mâine, la munte precipitaţiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, în special la altitudini mai mari, iar în nordul Carpaţilor Orientali se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 55-65 de kilometri pe oră, îndeosebi în est şi la munte, iar pe crestele montane înalte va depăşi 70-80 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea.

Vremea se strică şi la Botoşani, dar le aduce veşti bune agricultorilor, pentru următoarele trei zile fiind prognozate ploi. Azi, maxima zilei va fi de doar 9ºC, temperatură caracteristică mai degrabă unui debut de iarnă. Minima va fi de 7ºC. Va ploua atât pe timpul zilei, cât şi pe parcursul nopţii.

Precipitaţiile vor continua şi mâine, când temperaturile vor oscila între 8ºC, maxima şi 4ºC, minima.

Ploi vor fi şi joi, când va şi mai rece. Maxima va fi de 6ºC, iar minima de doar 2ºC.

Tendinţe de încălzire nu vor fi nici în perioada imediat următoare.

 

– Roxana RUSU

rrusu@monitorulbt.ro

 

 

Deja ai votat!