spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTSîncrăian a rămas fără medalia olimpică

Sîncrăian a rămas fără medalia olimpică

Anunţul a fost făcut ieri de Federaţia Internaţională de Haltere.

 

Halterofilul român Gabriel Sîncrăian a fost descalificat de la Jocurile Olimpice din Brazilia, pentru încălcarea regulilor antidoping, iar rezultatele sale au fost anulate, informează ieri site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF), citat de Agerpres.

În comunicatul federaţiei internaţionale se arată ca în total sunt patru halterofili descalificaţi. Pe această listă, în afară de Gabriel Sîncrăian mai figurează sportivii Tomasz Zieliński (Polonia, testat pozitiv la norandrosteron, testat pozitiv la norandrosteron), Izzat Artikov (Kirghizstan, la stimulant pe bază de stricnină) şi Chagnaadorj Usukhbayar (Mongolia, la testosteron).

După cum precizează documentul, Gabriel Sîncrăian a fost descalificat pentru consum de testosteron.

IWF precizează că nu va face comentarii, până la finalizarea cazurilor.

În 2013, Gabriel Sîncrăian a fost depistat pozitiv cu stanozolol şi a fost suspendat doi ani, până în 23 septembrie 2015.

Proba A recoltată de Agenţia Mondială Antidoping în urma concursului olimpic a ieşit pozitivă, iar acum se analizează proba B. „Conform regulamentului, Sîncrăian poate fi suspendat pe viaţă. Dacă nu, următoarea penalizare, conform codului, ar fi de opt ani”, declara recent Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere şi preşedinte interimar al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

Postul public de televiziune TVR a anunţat la 29 august că halterofilul Gabriel Sîncrăian a fost depistat pozitiv. „Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz la Rio la categoria 85 de kilograme, a picat testul antidoping. România va pierde medalia de bronz, iar COSR va trebui să plătească 100.000 de euro către CIO (n.r. – Comitetul Internaţional Olimpic). În cadrul COSR există voci care susţin că amenda trebuie plătită de Federaţia Română de Haltere şi de sportivul aflat în culpă”, a anunţa TVR la acel moment.

Pe 13 august, halterofilul român Gabriel Sîncrăian a cucerit medalia de bronz la categoria 85 de kilograme, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Sîncrăian a totalizat atunci 390 de kilograme, după 173 de kilograme la stilul smuls şi 217 de kilograme la aruncat.

România a participat cu 96 sportivi şi şapte rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, şi a cucerit cinci medalii, una de aur, una de argint şi trei de bronz.

În urma retragerii bronzului lui Sîncrăian, România rămâne cu doar patru medalii la Jocurile Olimpice de la Rio: una de aur (echipa feminină de spadă), una de argint (tenis, dublu masculin – Horia Tecău şi Florin Mergea) şi două de bronz (canotaj, 8+1 feminin şi lupte libere – Albert Saritov, 97 de kilograme).

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...