Proiect pentru extinderea reţelei de electricitate

0

Copiii care îşi fac lecţiile la lumina lumânării şi familiile care nu au nici acum aparatură electrocasnică în locuinţe, pentru că nu au la ce le alimenta, vor da uitării aceste situaţii. Prefectul Dan Nechifor a anunţat că Ministerul Energiei a demarat un proiect care vizează posibilitatea racordării gospodăriilor care nu beneficiază de servicii de furnizare a curentului electric. „Proiectul de la nivel naţional, numit «Energie regenerabilă, eficienţă energetică», are o valoare totală de cinci milioane de euro, care reprezintă donaţii ale Norvegiei şi Islandei, dar şi o parte română”, a menţionat Dan Nechifor. Mai mult, acesta a susţinut că a primit deja o adresă de la Ministerul Energiei prin care s-a solicitat identificarea gospodăriilor şi a localităţilor în care sunt astfel de situaţii, distanţa de la reţeaua de electricitate, dacă în familiile care nu beneficiază de aceste servicii sunt copii preşcolari, şcolari, dar şi dacă fac parte dintr-o categorie vulnerabilă financiară.
Prin urmare, prefectul a transmis deja adrese către toate cele 78 de primării din judeţ. „Adresez un apel public primarilor să răspundă cu celeritate la aceste adrese, pentru ca situaţiile să poată fi transmise la nivel central”, a mai susţinut prefectul Dan Nechifor.
La nivel central, prin prisma acestui proiect, se estimează că vor fi racordate la reţeaua de electricitate, cu titlu gratuit, aproximativ 5.000 de locuinţe.

 

Deja ai votat!
se încarcă...