sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăLocalPrimăria a făcut regulament pentru Parcul Cornişa

Primăria a făcut regulament pentru Parcul Cornişa

 

Municipalitatea botoşăneană a lansat în dezbatere publică Regulamentul de organizare şi funcţionare a Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA), respectiv Regulamentul de funcţionare a infrastructurii edilitar urbane a Parcului de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa. Documentul poate fi consultat pe site-ul Primăriei Botoşani, la secţiunea vizând legea privind transparenţa decizională în administraţia publică (Legea 52/2003). Regulamentul privind Parcul Cornişa include reguli generale, dar şi reguli aplicabile la fiecare obiectiv din parc. Persoanele interesate pot depune în scris propuneri, sugestii sau opinii până pe 1 martie 2017, la sediul Primăriei Botoşani.

După aprobarea în Consiliul Local, regulamentul va fi afişat la intrarea în parc, dar şi pe site-ul DSPSA.

Dincolo de aceste reguli care urmăresc siguranţa celor care vor dori să petreacă timpul liber în Parcul Cornişa, botoşănenii aşteaptă cu interes deschiderea parcului de agrement.

Multe obiective din parc, cum ar fi terenurile de sport, amfiteatrul în aer liber, patinoarul acoperit, terenurile de joacă, bazinele interioare, au fost finalizate, însă nu pot fi date în folosinţă din cauză că mai este de lucru la partea de canalizare, heleşteu şi râul de rafting, respectiv accesul principal în parc.

Până în octombrie 2016, pentru Parcul Cornişa s-au făcut plăţi în valoare de 63 de milioane de lei. Pentru a acoperi toate lucrările, municipalitatea a făcut un credit de 12 milioane de lei.

La acest proiect a fost aplicată şi o corecţie financiară de 5%, adică 1,925 milioane lei (aproximativ 430.000 de euro – n.red.) pentru introducerea unei clauze care a limitat concurenţa la licitaţia privind atribuirea contractului.

Parcul Cornişa trebuia să fie deschis de mai bine de un an, dar problemele ivite pe parcurs, de la cele cadastrale şi până la pretenţiile unităţii militare din apropiere, au dus la întârzierea lucrărilor.

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.3 ° C
12.7 °
10 °
83 %
1.8kmh
100 %
sâm
11 °
Dum
14 °
lun
9 °
mar
2 °
mie
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încep să fie prea populare trotinetele astea. Ori o fi serviciul de pază.

EDITORIAL

Faptul că nicio funcție de conducere din instituțiile statului român nu se ocupă decât cu pedigri politic este una din principalele cauze care duc...

EPIGRAMA ZILEI

Nu e nicicum uns de zei Ci cu multă alifie Pentru că bani frumușei Face când … nu scrie! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...