Soluţii căutate contra aglomeraţiei de la permise

 

Prefectul Dan Nechifor are în vedere mai multe măsuri menite să descongestioneze activitatea Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto, deoarece la susţinerea testărilor pentru obţinerea permisului de conducere se creează aglomeraţie.

Ţinând cont că astfel de testări se fac doar de două ori pe săptămână, prefectul Dan Nechifor şi-a propus să aibă o întâlnire cu directorii şcolilor de şoferi, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, pentru a se pune, de acord, asupra modalităţii de a reduce aglomeraţia.

„Sunt sigur că, împreună cu domnii directori, putem identifica măsuri menite să descongestioneze şi acest segment”, a precizat prefectul.

Acesta a mai completat că o opţiune ar fi ca testările să aibă loc zilnic, însă acest lucru ar însemna, din cauza deficitului de personal, reducerea numărului de examinări la traseu.

De aceea, prefectul a solicitat şi obţinut suplimentarea personalului serviciului public. Posturile vacante, în număr de trei, vor fi scoase la concurs, urmând ca noii angajaţi să preia, cel mai probabil începând cu luna martie, din volumul de activitate al colegilor.

Volumul mare de cereri privind înmatricularea autovehiculelor, apărut odată cu anunţul eliminării mai multor taxe, a obligat autorităţile să ia şi alte măsuri.

Prima este dublarea perioadei pentru care se pot face programări online, de la 30 la 60 de zile, dar şi a numărului de programări aferente fiecăruia dintre cele trei ghişee existente de la 21 la 42, pe zi. De reţinut este faptul că programările se fac exclusiv online.

Deja, pentru înmatriculările provizorii au fost făcute 572 de programări până pe 13 februarie şi alte două în martie.

Pentru înmatriculările definitive au fost făcute 731 de programări până pe 21 februarie şi 29 martie.

În ce priveşte preschimbarea permiselor, au fost efectuate 625 de programări, până pe 22 februarie.

 

– Roxana RUSU

rrusu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!