Medicină cu doctori pensionari

Şase dintre cei mai cunoscuţi medici de la Spitalul Judeţean vor ieşi, anul acesta, la pensie. Este vorba despre Doina Botez şi Mariana Alexa de la Secţia de Boli Infecţioase, de Mariana Andrioaie şi Anton Pîrvu de la Medicină Internă, Radu Dan de la Endocrinologie şi Gabriel Petrovici de la Secţia Pediatrie.
Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean, până ieri au solicitat prelungirea contractului medicii Anton Pârvu şi Radu Dan, ei putând profesa până la vârsta de 70 de ani, întrucât au doctoratul.
„Vom rămâne neacoperiţi pe anumite specialităţi, dar sperăm ca rezidenţii care vin să suplinească această posturi. De asemenea, cred că până în momentul în care vom face angajări în cadrul spitalului domnii doctori care doresc să prelungească contractul vor rămâne să asigure activitatea în spital. Odată ce atingi vârsta de 65 de ani poţi rămâne în activitate prin contract cu timp parţial”, a spus medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.
De altfel, şi în anii trecuţi, unitatea medicală a apelat la serviciile medicilor pensionari. În condiţiile unui deficit mare de personal, fără aceştia bolnavii nu ar fi avut de cine să fie îngrijiţi pe unele secţii.

Medicii care-şi continuă activitatea fac şi gărzi

Potrivit conducerii unităţii sanitare, în 2016, la „Mavromati” au lucrat opt medici pensionari.  Pe cea mai importantă secţie, cea de reanimare, au lucrat doctorii Vanda Jutis şi Gheorghe Niţuleac, la Secţia de Diabet doctorul Ioan Petrescu, iar pe Secţia Chirurgie Pediatrică doctorul Viorel Livadaru. Medicii Delia Chelaru, de pe Secţia ORL, Doiniţa Andronic, de pe Medicală, Margareta Muraru – Obstetrică Ginecologie, precum şi Ovidiu Mimor – Oftalmologie, sunt alţi patru medici pensionari care şi-au prelungit activitatea pentru ca secţiile să poată funcţiona în continuare.
Aceşti medici asigură activitatea atât în cadrul secţiei, cât şi programul de gărzi al spitalului.

Deja ai votat!