miercuri, iulie 17, 2024
AcasăLocal BTFemeia sărbătorită în avans cu o expoziţie

Femeia sărbătorită în avans cu o expoziţie

 

Ieri, la Muzeul Judeţean Botoşani, a avut loc vernisajul expoziţiei „Femei celebre de-a lungul timpului”, organizată de unitate în colaborare cu Asociaţia pentru Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie (ADER) filiala Botoşani.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Aceasta cuprinde exponate de filatelie şi cartofilie cu peste 450 de personalităţi, care, de-a lungul istoriei, s-au evidenţiat în diverse domenii de activitate, cum ar fi medicina, artele vizuale, literatura, cercetarea, ştiinţa, muzica şi altele.

„Scopul expoziţiei a fost de a aborda tema mişcărilor de emancipare a femeilor printr-un material generos de filatelie” a spus, Viorica Hrustovici, colecţionar.

Colecţia şi expoziţia au pornit de la ideea că femeia a fost şi continuă să fie discriminată. „Nicăieri nu se poate vorbi de egalitate între sexe, şi multă vreme femeile au luptat să fie egale bărbaţilor, pentru a fi considerate capabile să facă faţă în orice domeniu de activitate” a spus Gheorghe Median, istoric.

În anul 2012 colecţia a fost expusă la Palatul Parlamentului în cadrul unei expoziţii cu acelaşi nume.

Exponatele vor putea fi admirate până pe 14 martie, intrarea fiind liberă.

– Alexandru MANDACHE

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
câțiva nori
38.9 ° C
38.9 °
32.6 °
37 %
3.6kmh
15 %
mie
35 °
joi
32 °
vin
32 °
sâm
30 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe căldură vin la Cornișa și vizitatorii din țările vecine.

EDITORIAL

Zilnic, pe posturile de televiziune naționale ni se prezintă accidente de circulație, crime, violuri, distrugeri, toate având același numitor comun, consumul de droguri. Tot...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...