Permise pierdute după cheful de Sânziene

Au chefuit de Sânziene, după care au plecat la drum cu maşinile, însă au fost prinşi de poliţişti. Asta au păţit doi botoşăneni, care au fost surprinşi în trafic beţi la volan. Primul caz a fost înregistrat în noaptea de vineri spre sâmbătă, când poliţiştii au oprit, pe drumul naţional ce străbate comuna Mihăileni, un autoturism condus de C.A., de 20 de ani, din localitate. În urma verificărilor, poliţiştii au descoperit că autorizaţia provizorie de circulaţie a autoturismului era expirată de 10 zile, iar şoferul era băut. Astfel, când l-au pus pe tânăr să sufle în etilotest, aparatul a indicat o îmbibaţie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Condus la Spitalu Dorohoi, unde i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, aventurierul s-a întors acasă cu un dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducere sub influenţa alcoolului.

Celălalt caz a fost înregistrat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Flămânzi. Poliţiştii acţionau pe drumul european E 58 şi au oprit un autoturism condus de L.M. de 65 de ani, din oraş. Controlul cu etilotestul avea să demonstreze că bărbatul era băut destul de bine, aparatul indicând o îmbibaţie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost adus la Spitalul Judeţean, unde i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, după care poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere şi l-au acuzat de conducere sub influenţa alcoolului.

 

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

 

Deja ai votat!