Sat cucerit de vulpi

Locuitorii satului Fundu Herţii, comuna Cristineşti, au ajuns la limita disperării, după ce seară de seară vulpile le intră în gospodării şi le mănâncă găinile. Aceştia au reuşit chiar să pozeze unul dintre animalele care se plimba nestingherit prin centrul satului. „Aseară a intrat în coteţul găinilor şi mi-a mai mâncat 11 pui. Până acum, doar de la mine a luat peste 30 de păsări, dar nici la vecini situaţia nu e mai bună. În curând vom fi un sat în care nu vom mai avea păsări”, spune o localnică.

Oamenii par deja să se fi obişnuit cu situaţia şi nu mai au speranţe că le va fi rezolvată problema de către autorităţi. „Am mers la veterinar, ne-a trimis la primărie, de la primărie au zis că vânătorii se vor ocupa, dar până acum doar vorbe” a mai declarat femeia.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii vânătorilor au spus că nu pot intra efectiv să împuşte vulpile în sat, deoarece este foarte periculos. „Vă daţi seama dacă sare o alice şi răneşte pe cineva. Încercăm ca prin acţiunile pe care le avem zilnic să încercăm sa prindem câte putem. Comportamentul acestora este dat de faptul că au pui şi trebuie să caute hrană, de asta nu le pasă de prezenţa omului. Oricum, în perioada următoare, când îşi vor lăsa puii, situaţia se va mai calma”, a declarat Dimitrie Tănase, directorul Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Huntsmanship, instituţie de care aparţine fondul de vânătoare de la Fundu Herţii.

Primarul comunei, Marinel Stredie, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere vizavi de această situaţie.

 

 

Deja ai votat!