Iulian Rotariu va înfrunta sălbăticia Patagoniei

0

Botoşăneanul Iulian Rotariu a reuşit să strângă cei de 8.500 de euro de care avea nevoie pentru a putea participa la ultramaratonul „Roving Race”. Cu aceşti bani, maratonistul trebuie să-şi asigure hrana şi lichidele, pregătirea pentru cursă şi refacerea după maraton.

„Fundaţia pentru SMURD” şi „Asociaţia Sportivă a Pompierilor din România” au completat donaţiile şi sponsorizările făcute de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport,  „Electroalfa”, „Carreman”, „Multiagra”, „FC Botoşani”, firma „Mircea şi asociaţii” şi colectivul de la „Nova Apaserv”, astfel încât pompierul cu care Botoşaniul se mândreşte de câţiva ani să poată participa în noua competiţie.

„Diferenţa de fus orar, lipsa de aclimatizare, diferenţele de temperatură noapte-zi de la -10°C la 40°C şi o altitudine de aproape 3.000 de metri, vor fi cele mai grele aspecte, plus că voi alerga cu o greutate de circa 18 kilograme, cât va fi echipamentul”, a declarat Iulian Rotariu.

„Roving Race” va avea loc în perioada 12-19 noiembrie în Patagonia, „acolo unde ne ameninţam că ne trimitem când eram mici. Iată că eu ajung, sper să mă şi întorc”, glumeşte Iulian. În competiţie se vor întrece peste 360 de maratonişti din 60 de ţări, interesul fiind major şi pentru că până acum nu s-a mai organizat un astfel de maraton în Patagonia.

Cursa „Roving Race Patagonia 2017” se va desfăşura în cea mai sălbatică regiune din America de Sud, în munţii Anzi, unde Iulian Rotariu va alerga şi de această dată în spirit caritabil pentru „Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani”.

 

– Irina SIMINICEANU

 

Deja ai votat!
se încarcă...