Investiţii prin PNDL puse în discuţia consilierilor

0

Consilierii municipali se vor întruni astăzi în şedinţă pentru a aproba partea de finanţare locală la investiţiile incluse în Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Potrivit proiectului se vor aproba finanţări pentru reabilitarea şi modernizarea străzii Drumul Tătarilor (95.306 lei), lucrări modernizare pentru autorizare la incendiu Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe Botoşani” (2.588 lei), lucrări modernizare pentru autorizarea la incendiu Grădiniţa Şcolii „Sfântul Nicolae” (3.453 lei), relocare Grădiniţa „Voinicelul” (6.419 lei), dotare laboratoare de fizică Colegiul „Eminescu” Botoşani (5.000 lei), execuţie utilităţi pentru sala de atletism Liceul cu Program Sportiv (5.984 lei), lucrări modernizare pentru autorizare la incendiu Grădiniţa 22 (21.110 lei).

Primarul Cătălin Flutur speră ca proiectele municipalităţii incluse în PNDL să primească finanţare, chiar dacă Primăria Botoşani este condusă de un primar din opoziţie. Edilul s-a declarat nemulţumit că primele indicaţii vizau finalizarea documentaţiilor până pe 30 noiembrie, însă, ulterior, s-a revenit, anunţându-se că acestea trebuie depuse până la finele acestei luni. „Nu ştiu, e bine, e rău. Eu ştiu cum se întâmplă, că am depus multe proiecte europene în timp şi documentaţii. Gândiţi-vă că undeva, la un etaj unde lucrează cei de la PNDL şi plin cu dosare vechi, vor mai veni 9.000 de proiecte din ţară. Loc de depozitare nu este, nu mai vorbim de persoane care să verifice cele 9.000 de proiecte. Sper să găsească şi proiectele noastre, pentru cei care suntem în opoziţie”, a declarat Cătălin Flutur.

Până la această dată nu a fost semnat niciun contract de finanţare, autorităţile locale derulând procedurile de întocmire a documentaţiilor.
– Virginia CONSTANTINIU

 vconstantiniu@monitorulbt.ro

 

Deja ai votat!