Apel inedit pentru Centenarul Marii Uniri

0

Botoşănenii iubitori de istorie sau cei care deţin informaţii despre primul Parlament al României Mari sunt invitaţi să participe la crearea unei monografii ce se pregăteşte pentru marcarea Centenarului Marii Uniri. Apelul a fost lansat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), care invită societatea civilă să se implice în completarea datelor referitoare la Parlamentul din 1919. Demersul colectiv de reconstituire a unui moment de referinţă pentru istoria democraţiei ar putea reda imaginea completă a configuraţiei primului legislativ ales după înfăptuirea Marii Uniri, cu informaţii despre fiecare deputat şi senator.

„Este utilă orice informaţie validă care poate completa fişa biografică a fiecărui parlamentar (fotografii, nume şi prenume, studii, carieră profesională şi politică, stare civilă, ideologie, surse bibliografice etc). Multe astfel de informaţii pot fi găsite în presa vremii, locală şi centrală, în arhivele publice locale, în arhivele personale sau în memoria urmaşilor”, se arată în apelul AEP.

Botoşănenii ce doresc să se implice sunt rugaţi să-şi trimită materialele la adresa de e-mail centenar.alegeri@roaep.ro, aportul lor la realizarea monografiei urmând să fie menţionat în caseta colectivului redacţional şi pe pagina oficială de Internet a AEP.

– Irina SIMINICEANU

Deja ai votat!
se încarcă...