Elevi cooptaţi pentru o strategie de dezvoltare

0

Masa de şedinţă a consilierilor locali botoşăneni a fost preluată ieri timp de două ore de peste 20 de tineri care şi-au prezentat listele de proiecte prioritare din cartierul în care locuiesc şi învaţă. Elevi ai liceelor „Elie Radu”, „Petru Rareş” şi Pedagogic, alături de câţiva adolescenţi de etnie romă din zona Centrului Vechi, au participat la o consultare organizată de Primărie pentru conturarea unei strategii de dezvoltare locală. Prin intermediul GAL Botoşani, documentul va sta la baza solicitării unor fonduri europene destinate cartierelor periferice ale municipiului.

Tinerii s-au remarcat prin interesul acordat nevoilor fiecărei unităţi de învăţământ. Astfel, elevii Liceului Pedagogic cer extinderea liceului, asfaltarea incintei şi amenajarea parcului interior, iar cei de la „Petru Rareş” noi dotări. Liceenii de la „Elie Radu” au demonstrat că au o imagine mai amplă asupra zonei în care locuiesc şi învaţă, solicitând asfaltarea străzilor din cartier, construirea unei săli de sport şi a unui teren de fotbal pentru accesul publicului larg, încurajarea deschiderii unor brutării, patiserii, farmacii şi chiar a unor cabinete medicale. Pentru liceul lor s-au gândit să propună introducerea unui program after-school, a manualelor digitale, ţinând, la rândul lor, la asfaltarea incintei şi la renovarea exterioară a clădirilor instituţiei de învăţământ.

„Brainstormingul” realizat de organizatorii Raluca Bălăşcău, managerul de proiect, şi Radu Căjvăneanu, facilitatorul, a fost apreciat şi de viceprimarii Cosmin Andrei şi Marian Murariu, cei care vor avea un cuvânt greu de spus în ce priveşte preluarea ideilor propuse de tineri şi includerea în strategia locală.

 

– Irina SIMINICEANU

Deja ai votat!
se încarcă...