Gardienii cer compensaţii ca deţinuţii

0

Angajaţii din penitenciare îşi cer şi ei drepturile. Ei spun că Ministerul Justiţiei ar trebui să le plătească orele suplimentare de muncă, nu compensaţiile pentru deţinuţii care au făcut puşcărie în celule aglomerate.

„Cerem ministrului Justiţiei plata orelor suplimentare pentru angajaţii din penitenciare. Costurile acestei măsuri ar fi de câteva zeci de ori mai mici decât cele presupuse de compensaţiile de 5-8 Euro pentru fiecare zi de detenţie anunţate pentru deţinuţii care au fost deja puşi în libertate”, spun sindicaliştii din cadrul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Conform celor mai recente informaţii oficiale, la 1 august 2017, personalul din penitenciare acumulase 768.234 de ore suplimentare, dintre care 266.032 nu au putut fi recuperate, iar la finalul anului numărul total de ore suplimentare ar putea depăşi 1,4 milioane.

„Este, în cele din urmă, un efort pentru oamenii liberi care cer Statului să li se plătească munca prestată”, au adăugat sindicaliştii. În plus, pentru că prin lege penitenciarele au fost desemnate ca fiind improprii, angajaţii cer ca formă de compensare scăderea efectivă din vârsta de pensionare a câte 6 zile pentru fiecare 30 de zile de muncă în penitenciare, în echilibru cu măsurile de compensare oferite deţinuţilor.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...