Scumpirea apei este tot mai aproape

0

Conducerea Nova Apaserv a făcut un nou pas în încercarea de a majora tariful la serviciile de apă şi canal, după ce Agenţia Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare (ANRSC) a aprobat documentaţia depusă în acest sens. Reprezentanţii operatorului de apă spun că au avut un dosar foarte bine documentat, iar creşterea tarifului este justificată.

„Până la majorarea tarifului mai avem de trecut două etape, avizul dat de ANRSC trebuie aprobat în Consiliul de Administraţie, după care va fi cerută aprobarea de la ADI Aqua. Aici e un pic mai complicat, în sensul în care pentru a valida majorarea trebuie să avem acceptul de la fiecare unitate administrativ teritorială. Este foarte posibil ca de la 1 decembrie tariful să fie majorat”, a declarat Albert Tănasă, managerul Nova Apaserv.

După parcurgerea celor două etape, botoşănenii vor plăti pentru serviciile de apă 3,71 lei, faţă de 3,56 lei, iar pentru serviciile de canalizare 2,78 lei faţă de 2,59 lei.

Solicitarea de a majora preţurile la serviciile de apă şi canalizare a fost făcută în luna septembrie, iar reprezentanţii operatorului de apă dau vina pe scumpirile de anul acesta. „S-a luat această hotărâre deoarece au crescut preţurile la gaz şi la energia electrică, acestea fiind principalele elemente de cost. Doar de la iunie la iulie a fost o diferenţă de 49 de lei pentru fiecare megawatt consumat. Plus că a trebuit să majorăm salariul la 184 de angajaţi din cauza creşterii salariului minim pe economie”, declarau reprezentanţii în urmă cu o lună, la depunerea documentaţiei la ANRSC.

Precedenta majorare a tarifului la aceste servicii a fost la 1 noiembrie anul trecut, când utilizatorii serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare-epurare au început să plătească 3,56 lei pe metru cub (fără TVA), faţă de 3,52 lei înainte, cu 0,04 lei pe metru cub mai mult.

 

– Alexandru DOROFTEI

adoroftei@monitorulbt.ro

 

+0 -0
se încarcă...